tromaktiko: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας



Τα Προπύλαια στην οδό Πανεπιστημίου αποτέλεσαν το επίκεντρο των επεισοδίων που σημειώθηκαν λίγο μετά τις 15:30 όταν νεαροί έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, έσπασαν έναν τηλεφωνικό θάλαμο και ξεκίνησαν τον πετροπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.


Οι νεαροί μέσα σε μερικά λεπτά έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, πέταξαν μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, ενώ εκείνοι τους «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης αλλά και με εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.
Στη συνέχεια το μεγαλύτερο κομμάτι της πορείας κινήθηκε από την οδό Σταδίου με προορισμό τη Βουλή, υπό την στενή επιτήρηση των ανδρών των ΜΑΤ που έχουν κυκλώσει τους διαδηλωτές.
Λίγο πριν τις 16:00 μια γυναίκα που συμμετείχε στην πορεία λιποθύμησε από τα χημικά. Αρχικά οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι χτυπήθηκε - στην διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους - από φωτοβολίδα.
Στη διασταύρωση της Πανεπιστημίου με την Ιπποκράτους μια γυναίκα λιποθύμησε
Η γυναίκα που έπεσε λιπόθυμη είναι καλά στην υγεία της. Αφού της παρασχέθηκαν, επί τόπου, οι πρώτες βοήθειες, συνήλθε και δεν κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο νοσοκομείο.
Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη μνήμη του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, πριν από δύο χρόνια, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι από τα Προπύλαια.
Η πορεία ακολούθησε τη διαδρομή Πανεπιστημίου – Αιόλου – Σταδίου. Στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, άγνωστοι έσπασαν τις τζαμαρίες δύο τραπεζών. Νωρίτερα, άγνωστοι προξένησαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων στη Σταδίου, στο ύψος της Παλιάς Βουλής
Ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν στα Χαυτεία στη συμβολή Σταδίου και Αιόλου, όταν περίπου 400 κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων. Νεαροί πέταξαν νεράντζια και άλλα αντικείμενα προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που έχουν παραταχθεί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος.
Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης απάντησαν οι αστυνομικοί. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πραγματοποίησε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00. Το κέντρο της Αθήνας θα παραμείνει κλειστό μέχρι το πρωί της Τρίτης, ενώ η Αστυνομία έχει λάβει «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας διαθέτοντας 5.000 αστυνομικούς
Μεγάλη πορεία μαθητών από διάφορα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Τρίπολης. Πορεία μαθητών έγινε και στο Ναύπλιο, όπου ακολούθησε καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.
Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα και στο Ηράκλειο της Κρήτης κατά τη διάρκεια της πορείας των μαθητών. Άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλες τις τζαμαρίες δύο υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην πλατεία Β. Κορνάρου.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!