tromaktiko: Φονική πυρκαγιά σε φυλακή της Χιλής

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Φονική πυρκαγιά σε φυλακή της Χιλής



Μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες πυρκαγιάς που ξέσπασε στη διάρκεια ενός καυγά, στις φυλακές του Σαν Μιγκέλ, στη Χιλή, τουλάχιστον 83 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους και 21 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 14 σοβαρά...
Πρόκειται για το χειρότερο δυστύχημα που σημειώνεται ποτέ σε σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας. "Είναι μια τεράστια και επώδυνη τραγωδία, μια τραγωδία από την οποία πρέπει να πάρουμε μαθήματα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ένα απάνθρωπο σωφρονιστικό σύστημα", δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από τη φυλακή ο Πρόεδρος της χώρας Σεμπαστιάν Πινιέρα.
Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι μόνον έξι υπάλληλοι φρουρούσαν εντός του κτιρίου όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ 26 στον περίβολο της φυλακής, δηλαδή το εξωτερικό του κτιρίου.
Ο Πινιέρα επιβεβαίωσε ότι βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά ξέσπασε στη διάρκεια καυγά μεταξύ κρατουμένων σε ένα από τα πέντε πολυπληθή κτιριακά συγκροτήματα της φυλακής Σαν Μιγκέλ.
Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 5 τα ξημερώματα τοπική ώρα και κατέστρεψε τον 4ο όροφο του ενός εκ των πέντε συγκροτημάτων που συνιστούν τη φυλακή αυτή. Λιγότερο από τρεις ώρες αργότερα η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο.
Σύμφωνα με την υπηρεσία σωφρονιστικών υπαλλήλων και το συνδικάτο τους, στη φυλακή αυτή κρατούνται περίπου 1.900 άνθρωποι. Από αυτούς περίπου 200 κρατούμενοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την πτέρυγα στην οποία ξέσπασε η πυρκαγιά.
http://www.ethnos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!