tromaktiko: Νεκρός οπαδός στη Ρωσία!

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Νεκρός οπαδός στη Ρωσία!



Αναβρασμός επικρατεί στη Μόσχα μετά τη στυγνή δολοφονία του Ιγκόρ Σβιρίντοφ, οπαδού της Σπαρτάκ Μόσχας, που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Δευτέρας από επίθεση Νταγκεστανών!
Μπορεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν να διαβεβαιώνει τους πάντες ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διοργανώσει η Ρωσία το 2018 θα είναι απολύτως ασφαλές, όμως επικρατεί μεγάλος προβληματισμός διεθνώς μετά το συμβάν της περασμένης Δευτέρας. Ο Ιγκόρ Σβιρίντοφ με άλλους 4 φίλους του έψαχναν ταξί για να γυρίσουν σπίτι τους, όταν τους πλησίασαν 8 άτομα με καταγωγή από το Νταγκεστάν και ο καυγάς δεν άργησε να ξεκινήσει. Βλέπετε, υπάρχει βεντέτα ανάμεσα στους οπαδούς της Σπαρτάκ και εκείνους της Ανζί, η οποία εδρεύει στην αυτόνομη περιοχή του Νταγκεστάν στον Καύκασο, η οποία επιθυμεί την απόσχιση από την Ρωσία και διεξάγει τρομοκρατικό αγώνα.

Ο καυγάς κατέληξε σε πυροβολισμούς, με τον Σβιρίντοφ να δέχεται 4 σφαίρες να πεθαίνει ακαριαία, ενώ ακόμη ένας φίλος του νοσηλεύεται στην εντατική με την κατάστασή του να κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή... Οι αστυνομικές αρχές φοβούνται τυχόν αντίποινα των οπαδών της Σπαρτάκ, ενώ χιλιάδες άνθρωποι που όδευαν προς την εκκλησία που λάμβανε χώρα η τελετή δημιούργησαν πρωτοφανές κυκλοφοριακό χάος στην πρωτεύουσα.

Το περιστατικό αποτελεί συνέχεια των γεγονότων του περασμένου Μαρτίου, όταν οι οπαδοί της Μοσχοβίτικης ομάδας δέχθηκαν... μαφιόζικη επίθεση στο ταξίδι που έκαναν μέχρι την Μακατσάλα, πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, με το λεωφορείο τους να «γαζώνεται» με καλάσνικοφ! Το περιστατικό δείχνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο το ασταθές πολιτικό καθεστώς που επικρατεί στη Ρωσία, με αρκετές περιοχές να επιθυμούν την πλήρη ανεξαρτητοποίησή τους και ο αγώνας τους να περνάει και στα ποδοσφαιρικά γεγονότα...

http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!