tromaktiko: Ζοτς: «Μακριά από... ανόητα λάθη»

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ζοτς: «Μακριά από... ανόητα λάθη»



Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ολίμπια Λιουμπλιάνας στο ντέρμπι κορυφής του δ' ομίλου της Ευρωλίγκας (9/12, 8.00μ.μ, Novasports1), με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να ευελπιστεί ότι οι «πράσινοι» θα αποφύγουν τα... ανόητα λάθη.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για την επικείμενη εντός έδρας αναμέτρηση με την σλοβενική ομάδα, η οποία θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του δ' ομίλου, τόνισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Μετά την κλήρωση όλοι θεωρούσαν πως η Ολίμπια θα έμενε εκτός Top-16, αλλά τώρα έχουν τον ίδιο αριθμό νικών με μας και έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή τους.

Σίγουρα αυτό τους ικανοποιεί, αλλά δεν τους αρκεί και θα έρθουν εδώ για να παλέψουν, όπως έχουν κάνει σε όλα τους τα παιχνίδια μέχρι τώρα. Σε πολλά ματς βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 10 ή περισσότερους πόντους, αλλά βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν και να κερδίσουν.

Αυτό που μας δίδαξε το πρώτο παιχνίδι είναι πως πρέπει να παίξουμε δυνατά και στα 40 λεπτά. Θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στα οποία προφανώς είμαστε κακοί, όπως τα ανόητα λάθη και κάποια νεκρά διαστήματα στη διάρκεια του αγώνα.

Είναι ένα ντέρμπι κορυφής στον όμιλό μας και αυτό αρκεί για να καταλάβει κανείς τη σημασία του».

Από την πλευρά του, ο διεθνής φόργουορντ Κώστας Καϊμακόγλου σημείωσε. «Σαν μέλη αυτής της ομάδας, είμαστε υποχρεωμένοι κάθε φορά να μπαίνουμε στο γήπεδο για τη νίκη. Η ήττα μας στη Σλοβενία μάς πλήγωσε. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο ματς, είχαμε προετοιμαστεί καλά, δουλέψαμε σκληρά, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε.

Αυτή η ήττα μπορεί να λειτουργήσει για μας σαν επιπλέον κίνητρο. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μας νίκησαν στον πρώτο αγώνα, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και δυνατοί από το πρώτο λεπτό.

Να αποφύγουμε τα ίδια λάθη και να νικήσουμε. Ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός και μπορεί να μας οδηγήσει στην πρώτη θέση του ομίλου. Είναι ένας τελικός για την πρώτη θέση και θέλουμε να κερδίσουμε».
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!