tromaktiko: Ζητείται δικαίωση για την Αγγελική

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ζητείται δικαίωση για την Αγγελική



Σχεδόν πέντε χρόνια μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου, στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Χίο, όπου βρέθηκε για ρεπορτάζ, ξεκίνησε επιτέλους χθες η εκδίκαση της υπόθεσης.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου αρχικά εξέτασε και απέρριψε τις ενστάσεις των δικηγόρων των κατηγορούμενων γιατρών επί του κατηγορητηρίου και η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με την κατάθεση του συζύγου της Αγγελικής, δημοσιογράφου Θοδωρή Πυλιώτη, που αναφέρθηκε στα συμβάντα από την πρώτη μέρα της περιπέτειας της οικογένειάς τους μέχρι και σήμερα, περιγράφοντας και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Αγγελική.
Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα και ο Θοδωρής Πυλιώτης κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δικηγόρων.
Ως μάρτυρας κατηγορίας βρίσκεται στη Χίο για να καταθέσει και ο Πρόεδρος της ΕΣΗΠΕΗΝ Απόστολος Βουλδής.
Όπως όλα δείχνουν η δίκη θα συνεχιστεί όλη την επόμενη εβδομάδα, ενώ είναι άγνωστο πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν ώστε να καταθέσουν οι περίπου 25 μάρτυρες και εν συνεχεία να πραγματοποιήσουν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι και των δύο πλευρών.
Να θυμίσουμε ότι κατηγορούμενοι στη δίκη είναι ο υπάλληλος της εταιρείας σεκιούριτι που εμπόδισε βίαια την είσοδο της Αγγελικής στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ για την πραγματοποίηση ρεπορτάζ το πρωινό της 8ης Απριλίου 2006, όταν είχε εκδηλωθεί φωτιά στο χώρο, όπως και τέσσερις γιατροί του νοσοκομείου Χίου για την αμέλεια που επέδειξαν στην άσκηση του ιατρικού καθήκοντος.
Σήμερα η Αγγελική βρίσκεται καθηλωμένη με τετραπληγία. Δεν έχει κίνηση στα άνω και κάτω άκρα, τρέφεται μέσω γαστροστομίας, αναπνέει μέσω τραχειοτομίας, παρουσιάζει οστεοποιήσεις, αφωνία, αδυναμία κατάποσης, κλινικά συμπτώματα που συνιστούν το σύνδρομο «Locked in».
Εχει όμως πλήρη διαύγεια. Επικοινωνεί με τα μάτια, ανοιγοκλείσιμο ματιών και απαντά «ναι» και «όχι», διαλέγοντας γράμματα, ώστε να σχηματίζει λέξεις-φράσεις.
Η ΠΟΕΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη συμπαράστασή της στην Αγγελική Χατζηδημητρίου και ζητά «επιτέλους της δικαστική της δικαίωση».


http://www.newsbomb.gr/koinonia/story/ziteitai-dikaiosi-gia-tin-aggeliki
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!