tromaktiko: Απάντηση στο: "Οι τράπεζες χαρίζουν;"

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση στο: "Οι τράπεζες χαρίζουν;"



Δεν είναι τίποτε το καινούριο το ότι οι τράπεζες κάνουν διακανονισμό, το γνωστό "settlement" και ΧΑΡΙΖΟΥΝ στην κυριολεξία μέχρι και το μισό από το χρέος.
Το ίδιο ισχύει με ΟΛΑ τα δάνεια, καταναλωτικά, πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά, επαγγελματικά. ΟΛΑ.
Πρέπει όμως να γνωρίζεις τα εξής:
1. Πρέπει ΕΣΥ να τους μιλήσεις πρώτα και να τους προτείνεις διακανονισμό και το ποσό που μπορείς να πληρώσεις (πχ 65% του συνολικού ποσού) και σε πόσες δόσεις. Συνήθως θέλουν όλο το ποσοό που θα κανονίσετε σε μία δόση εφ' άπαξ αλλά γίνονται και περισσότερες.
2. Θα σου δοθεί μία ημερομηνία που πρέπει να καταβάλεις το ποσό (συνήθως δύο με τρείς εβδομάδες απο την στιγμή που θα κανονιστεί ο διακανονισμός). Αν δεν μπορέσεις να κάνεις την πληρωμή στην ώρα της ο διακανονισμός δεν ισχύει και το δάνειό σου επιστρέφει στους όρους που ήταν πριν γίνει η συμφωνία αυτόματα. Συνήθως μετά από αυτό δεν μπορείς να κάνεις άλλον διακανονισμό.
3. Το ποσόν που θα διαγραφεί ΠΡΕΠΕΙ να το δηλώσεις στο τέλος του χρόνου σαν εισόδημα και να πληρώσεις τους νόμιμους φόρους.
4. Μπαίνεις αυτόματα στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ (αν δεν είσαι κιόλας) και το σκορ σου δέχεται πλήγμα που φαίνεται για τα επόμενα 7-10 χρόνια. Το δάνειό σου ή τα δάνειά σου φαίνονται "ΕΞΟΦΛΗΜΕΝΑ" (PAID)και δεν χρωστάς τίποτε άλλο αλλα δεν είναι "ΕΞΟΦΛΗΜΈΝΑ ΩΣ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΊ" (PAID AS AGREED). Ετσι θα είναι πολύ δύσκολο ως αδύνατο να πάρεις άλλο δάνειο ή να ανοίξεις άλλη κάρτα για τα επόμενα 7-10 χρόνια. Επίσης χάνεις το μπλόκ επιταγών σου και οι κάρτες που διαπραγματεύεσαι κλείνουν αυτόματα.
Ακόμα και αν ζητήσεις διακανονισμό η τράπεζα θα σου πεί πως δεν γίνεται. Θα προσπαθήσει να σου πάρει όλο το ποσό που χρωστάς. Για αυτό πρέπει να το παίξεις δυνατά. Αν και δεν τους ενδιαφέρει η δικιά σου δυστυχία αλλά μόνον το συμφέρον της τράπεζας πρέπει να τους πείσεις πως δεν έχεις καθόλου εισόδημα (και δεν είναι σίγουρο αν θα αποκτήσεις πάλι), σε συντηρούν φίλοι και συγγενείς κλπ. Σε ερώτησή τους πού θα βρεις τα λεφτά απαντάς πως θα τα δανειστείς από συγγενείς και θα ήθελες να στείλεις μερικά στην τράπεζά τους μιας και οι σχέσεις σας ήταν άριστες όλα αυτά τα χρόνια (κι ας μην ήταν).
Αν πάλι σου το αρνηθούν (πολλοί λογαριασμοί/δάνεια δεν επιδέχονται διακανονισμούς ειδικά αν δεν είναι καθυστερημένα πάνω από 4 μήνες ή αν τα πλήρωνες στην ώρα τους όλα αυτά τα χρόνια) μπορείς να τους πείς πως την ερχόμενη Δευτέρα φεύγεις ΜΟΝΙΜΑ για την Αμερική με ΟΛΗ σου την οικογένεια και πως χάρηκες για την συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Κάπου εδώ φωνάζουν κάποιον προϊστάμενο ο οποίος αφού ζητήσει ακόμα 5% από ότι τους προσφέρεις εγκρίνει την συμφωνία σας.
Δεν νομίζω πως αξίζει τον κόπο να γίνουν όλα αυτά για 5-10 χιλιάδες ευρώ. Αν κάποιος χρωστάει πολλά όμως και δεν σκοπεύει να πάρει άλλο δάνειο για πολλά χρόνια είναι ιδανική λύση. Και η καλύτερη περίπτωση αν δεν έχεις λεφτά στο χέρι είναι να πάρεις ΠΡΩΤΑ ένα δάνειο (αν μπορείς βέβαια)μ από το οποίο θα τους πληρώσεις και ΜΕΤΑ να ξεκινήσεις να μιλάς μαζί τους μιας και ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ δεν θα σε αφήσει να κάνεις το αντίθετο.
Όλα τα παραπάνω είναι πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν σε εμένα γλυτώνοντας μου 95.000 ευρώ. Καλή τύχη.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!