Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
1 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου, κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζάνι μπίρα
1.5 φλιτζάνια αλεύρι (για τον χυλό)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλο αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
3 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Προετοιμασία:
Προθερμάνετε αρκετό σπορέλαιο για βαθύ τηγάνισμα. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αφαιρέστε από το τηγάνι τις πατάτες, αλατίστε και τοποθετήστε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Κρατήστε το τηγάνι πάνω στην φωτιά αφού θα το χρησιμοποιήσετε και για το ψάρι.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μπύρα, 1,5 φλιτζάνια αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και το αυγό σε ένα χυλό. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα ψαριού.
Αλευρώστε καλά τα φιλέτα ψαριού και βυθίστε τα στο χυλό. Τηγανίζουμε τα ψάρια στο προθερμασμένο λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 4-5 λεπτά.
Σερβίρετε το ψάρι με τις πατάτες και ....
Καλή Όρεξη!