tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ



Σέβομαι απόλυτα τους ανθρώπους στο Δήμο της Αθήνας που όντως έχουν υπογράψει σύμβαση έργου ως προσωπικό καθαριότητας και πραγματικά απασχολούνται ως εργάτες καθαριότητας στην αποκομιδή!
Μάλιστα έγραψα ότι: “κάποιοι από τους συνολικά 706 συμβασιούχους στο Δήμο της Αθήνας”, αναφέροντας ξεκάθαρα ότι δεν σαν βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι! Δυστυχώς όμως έχω πολλά παραδείγματα ατόμων που μπήκαν εκτός ΑΣΕΠ στο Δήμο της Αθήνας, χωρίς διαγωνισμό, μέσα σε μία νύχτα και εδώ και χρόνια κάθονται σχεδόν όλοι μέρα, απασχολούνται σαν ηλεκτρολόγοι στη Διεύθυνση Συντήρησης & Αυτεπιστασίας του Δήμου (Αγ. Άννης & Σαλαμινίας Αθήνα), κάθονται όλοι μέρα στο γραφείο, εκπληρώνουν θελήματα των προϊσταμένων τους, πληρώνονται κανονικά αν και έχουν λήξει οι συμβάσεις τους λόγω ασφαλιστικών μέτρων, δεν πληρούν καμία νόμιμη υποχρέωση απλά είχαν πολιτικό βύσμα, τρύπωσαν στο Δήμο της Αθήνας και τώρα τρώνε με χρυσά κουτάλια από τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε εμείς. Και φυσικά επειδή έχουν σχεδόν ολόκληρη την ημέρα τους ελεύθερη απασχολούνται αλλού παίρνοντας και δεύτερο μισθό μαύρο από τον ιδιωτικό τομέα!

Κι εγώ αναρωτιέμαι: Γιατί να μην κάνει ο κάθε συμβασιούχος αυτά για τα οποία προσλήφθηκε στη σύμβασή του; Γιατί οι συμβασιούχοι που δεν έχουν βύσμα να μαζεύουν σκουπίδια όλη μέρα όπως αναγράφει η σύμβασή τους και αρκετοί “έξυπνοι” να κάθονται; Γιατί να μην περνάνε όλες οι συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ ώστε να μπορούν να εργαστούν άτομα που πραγματικά το αξίζουν, με αντικειμενικά κριτήρια και προϋποθέσεις; Και γιατί εσείς οι ίδιοι οι συμβασιούχοι δεν ξεσηκωνόσαστε εφόσον οι ίδιοι παραδέχεστε ότι έστω και ως μειοψηφία κάποιοι συνάδελφοί σας κάθονται και δεν απασχολούνται ως προσωπικό καθαριότητας ενώ γι’ αυτό προσλήφθηκαν;

Σέβομαι τον κόπο και την εργασία όλων των συμβασιούχων που εργάζονται σκληρά κάτω από άθλιες συνθήκες και καθαρίζουν την πόλη μας από τα σκουπίδια αλλά παράλληλα δεν μπορώ μια ζωή να συντηρώ άτομα, τεμπέληδες, βυσματούχους συμβασιούχους στο Δήμο της Αθήνας για μια ζωή!

Επιτέλους, ο καθένας να κάνει τη δουλειά που αναφέρεται στη σύμβασή του και όχι επειδή γνωρίζουμε το Δήμαρχο, τον προϊστάμενο, το διευθυντή να βολεύουμε το δικό μας το παιδί σε μια καρέκλα γραφείου ως ηλεκτρολόγο ή ως οδηγό ή τέλος πάντων ως ο,τιδήποτε άλλο το οποίο απαιτεί εργασία μόλις μιας ώρας στην υπηρεσία και μετά φεύγουμε για καφέ, ή για να απασχοληθούμε με μαύρη αμοιβή στον ιδιωτικό τομέα ή ακόμη και για να συνεχίσουμε τον πρωινό μας ύπνο!

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά το άνδρο της ακολασίας του Δήμου Αθηναίων! Γνωρίζουμε και ξέρουμε πόσοι κάθονται στο Δήμο της Αθήνας ενώ πληρώνονται κανονικά!

Και τι ζητάμε; Το αυτονόητο: Να μπει ΑΣΕΠ στις προσλήψεις του Δήμου Αθηναίων, να μπει αξιοκρατία και αντικειμενικότητα, να απασχολούνται όλοι σύμφωνα με αυτά που η σύμβασή τους αναφέρει!

Χάνω εγώ τη δουλειά μου στον ιδιωτικό τομέα για να συντηρώ 2.500 συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων; Όποιος είναι καθαρός, να δεχτεί να κάνει τα χαρτιά του μέσω ΑΣΕΠ και να περάσει αντικειμενικά με το σταυρό στο χέρι και όχι από την πίσω πόρτα ή από το παράθυρο! Έλεος πια με το έλλειμμα του δημοσίου που καλούμαστε εμείς από τον ιδιωτικό τομέα να το φορτωθούμε!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!