tromaktiko: Λευκωσία: Απειλείται με λουκέτο ο ιππόδρομος ελέω ζημιών εκατομμυρίων ευρώ

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Λευκωσία: Απειλείται με λουκέτο ο ιππόδρομος ελέω ζημιών εκατομμυρίων ευρώ



Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνέλευση των προπονητών αλόγων, οι οποίοι έχουν ήδη μποϊκοτάρει την ιπποδρομιακή συνάντηση της ερχόμενης Τετάρτης, με αποτέλεσμα τη ματαίωσή της.
Στη συνέλευση, αναμένεται να εξεταστούν περαιτέρω μέτρα αντίδρασης, με στόχο την απόσυρση των μέτρων περισυλλογής που ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει από την 1/1/2011 η Λέσχη Ιπποδρομιών και τα οποία τους επηρεάζουν άμεσα οικονομικά. Η Επιτροπεία της Λέσχης, όπως αποκάλυψε στην έκδοση του Σαββάτου ο «Φ», επικαλούμενη ζημιές εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε γραπτώς στον κόσμο του ιππόδρομου την απόφασή της να λάβει δραστικά μέτρα, για να μην βάλει λουκέτο. Τα μέτρα διάσωσης περιλαμβάνουν: Απολύσεις προσωπικού, μειώσεις μισθών, κατάργηση επιδομάτων, που αποτελούν για δεκαετίες κεκτημένα δικαιώματα, καθώς και αύξηση τελών.
Κατά τη σημερινή τους συνέλευση, οι προπονητές αλόγων θα αποφασίσουν, μεταξύ άλλων, κατά πόσο θα εγγράψουν τα άλογά τους για την ιπποδρομιακή συνάντηση της ερχόμενης Κυριακής. Αν η απόφασή τους είναι αρνητική, τότε η Λέσχη Ιπποδρομιών δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να ματαιώσει και αυτή την ιπποδρομιακή συνάντηση, τη δεύτερη κατά σειρά. Στο μεταξύ, αύριο Τρίτη, 7 του μηνός, θα πραγματοποιηθεί σε εστιατόριο της Λευκωσίας γενική συνέλευση, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων: Προπονητών αλόγων, αναβατών, γυμναστών, ιπποπαραγωγών, κ.ο.κ.
Η οικονομική κατάσταση της Λέσχης Ιπποδρομιών κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι. Σύμφωνα με την Επιτροπεία, «κατά το τρέχον έτος, η Λέσχη θα ζημιώσει από τη διεξαγωγή των ιπποδρομιακών συναντήσεων γύρω στα €3.000.000, για δε το επόμενο έτος (2011), η ζημιά αναμένεται να είναι πέραν των €3.500.000».
Ο κόσμος του Ιππόδρομου αντιδρά καθώς, όπως υποστηρίζει, καλείται να πληρώσει τις ζημιές, ενός κατά τα άλλα μονοπωλιακού καθεστώτος. Συγκεκριμένα: Το προσωπικό της Λέσχης Ιπποδρομιών όχι μόνο δεν θα λάβει αύξηση για το 2011, αλλά θα γίνουν διαβουλεύσεις για μείωση των μισθών του.

Από το προσωπικό της Λέσχης απολύονται πέντε πρόσωπα και άλλα οκτώ, μετά την αναδιοργάνωση του προσωπικού ιπποδρομιακών συναντήσεων.  Τα κυριότερα μέτρα διάσωσης που αποφάσισε η Λέσχη Ιπποδρομιών, που συγκεντρώνουν και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις, είναι τα ακόλουθα:
1) Κατάργηση του επιδόματος συμμετοχής που καταβάλλεται στους προπονητές αλόγων.
2) Κατάργηση του επιδόματος ενοικίου των ξένων γυμναστών/αναβατών.
3) Κατάργηση των εισφορών της Λέσχης στα Ταμεία Προνοίας Προπονητών, Αναβατών και Σταβλιτών.
4) Κατάργηση της επιχορήγησης των γυμναστών/αναβατών.
5) Κατάργηση του επιδόματος ιπποπαραγωγού από 1/3/2011 για τα 4ετή άλογα.

Ταυτόχρονα, τριπλασιάζεται το τέλος χρήσης για τους στάβλους, από €6,83 σε €20 μηνιαίως.
http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,53142-.aspx
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!