tromaktiko: Στους "αιώνιους", βασιλεύουν οι... κομπάρσοι

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Στους "αιώνιους", βασιλεύουν οι... κομπάρσοι



Κατά γενική ομολογία το ελληνικό πρωτάθλημα έχει δυο πρωταγωνιστές, αυτούς που φορούν κόκκινα και αυτούς που φορούν πράσινα.. Έλα όμως που οι κομπάρσοι του το κάνουν περήφανο και μάλιστα σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τα κατορθώματα τους! Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βροντοφωνάζουν παρών στο πρωτάθλημα των «αιωνίων»…

Πολλές φορές έχουμε διαβάσει και έχουμε και οι ίδιοι πει ότι το πρωτάθλημα είναι υπόθεση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και οι άλλοι απλά έχουν ρόλο κομπάρσου σε αυτό! Ομολογουμένως δεν έχουν άδικο αυτοί που το πιστεύουν αυτό, όμως όσον αφορά την Ευρώπη: «Εγώ άλλα για μας φαντάστηκα…», που λέει και ο Νίκος Οικονομόπουλος, αλλά τελικά άλλα έγιναν!

Στην αρχή της χρονιάς όλοι πίστευαν ότι είναι η ευκαιρία φέτος, τόσο για τους Πειραιώτες, όσο και για τους Αθηναίους για μια σπουδαία ευρωπαϊκή χρονιά. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να κάνει καλή πορεία σε μια διοργάνωση που δεν υπάρχουν τα τόσο μεγάλα θηρία, όπως στο Champions League, από το οποίο έχει τρομερή εμπειρία και ο Παναθηναϊκός πίστευε ότι με το ρόστερ που έχει μπορεί να κάνει την υπέρβαση!
Για τους άλλους τρεις η πρόβλεψη έλεγε, ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία αν περάσουν στους ομίλους του Europa League, αφού γενικά οι βαθμολογικές τους θέσεις στο ranking της UEFA δεν ήταν και οι καλύτερες!
Τι έχουμε τελικά στα μισά της χρονιάς; Ο Ολυμπιακός να έχει πει αντίο από τον Αύγουστο, στην πιο ντροπιαστική ευρωπαϊκή χρονιά της ιστορίας του, ο Παναθηναϊκός, να έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στο Champions League και να αποχαιρετάει μετά από πάρα πολλά χρόνια με τόσο κακές εμφανίσεις και οι Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να συνεχίζουν καβάλα στ’ άλογο!
Για να πω την αλήθεια, δεν περίμενα σε καμία περίπτωση ότι οι «αιώνιοι» θα πήγαιναν τόσο χάλια, αλλά για τους άλλους τρεις πίστευα ότι θα έκαναν κάτι καλό! Δεν ξέρω γιατί είχα θετική αύρα και από τους τρεις! Έβλεπα μια δίψα από την αρχή της διοργάνωσης, που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.
Πολλοί γύρω μου με κορόιδευαν και έλεγαν ότι άντε να μπουν στους ομίλους και θα το παρατήσουν, όπως κάθε χρόνο κι άλλα τέτοια! Κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ και ευτυχώς, γιατί βραδιές σαν την χτεσινή είναι που μένουν στην ιστορία
http://www.sportsecrets.gr/?p=1853
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!