tromaktiko: Ερωτηματικά από την απουσία Κ. Καραμανλή

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ερωτηματικά από την απουσία Κ. Καραμανλή



Aίσθηση προκάλεσε στη Ν.Δ. –όχι όμως και στη Ρηγίλλης ,που ήταν ενήμερη- η απουσία του κ. Κ. Καραμανλή, από την κρίσιμη ψηφοφορία το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής για το...
 πολυνομοσχέδιο που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις και ρυθμίζει θέματα των ΔΕΚΟ.

Κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας, τόσο επί της αρχής, όσο και επί των άρθρων, οι βουλευτές της Ν.Δ. συζήτησαν εκτενώς την απουσία του κ. Καραμανλή και όλοι αναζήτησαν τον λόγο της απουσίας σε ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο.

Τα ερωτηματικά πολλαπλασιάστηκαν για τη στάση του και αρκετοί βουλευτές εξ αρχής έσπευσαν να αναφέρουν ότι ο κ. Καραμανλής με τη συγκεκριμένη κίνηση, ήθελε να τονίσει τη συμφωνία του με πολλά άρθρα του νομοσχεδίου. Κάποιοι άλλοι όμως έλεγαν ότι δεν ήθελε να υπερψηφίσει άρθρα του νομοσχεδίου και συγκεκριμένα το άρθρο 2 για τις μειώσεις των μισθών στις ΔΕΚΟ.

Η αρχική σύγχυση δημιούργησε και άλλα ερωτηματικά όταν ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φιλ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε πως ο κ. Καραμανλής, αλλά και άλλοι βουλευτές της Ν.Δ. είναι απόντες, αλλά έστειλαν επιστολές με τις οποίες γνωστοποιούν ότι καταψηφίζουν το πολυνομοσχέδιο τόσο επί της αρχής.

Επί των άρθρων ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε με την επιστολή του, ότι εάν ήταν παρών θα ψήφιζε «όχι» άρθρα 4, 14 και 18 και ναι» στα άρθρα 2, 3, 12 και 15. Ουσιαστικά συντάχθηκε με την κεντρική γραμμή της Ρηγίλλης και συμφώνησε με την απόφαση του κ. Σαμαρά να ψηφίσει η Ν.Δ. τις περικοπές στις ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με τον κ. Πετσάλνικο οι επιστολές εκφράζουν πρόθεση ψήφου, καταχωρούνται στα πρακτικά της συνεδρίασης αλλά δεν συνυπολογίζονται στην καταμέτρηση των ψήφων.

Αμέσως, ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση για το που βρισκόταν ο τέως Πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες, απουσιάζει τις τελευταίες ημέρες στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται η σύζυγός του κυρία Νατάσα Καραμανλή, που παίρνει μέρος σε μια έρευνα που γίνεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο King για τη χειρουργική θώρακος.

Η κυρία Καραμανλή είναι στο Λονδίνο, εδώ και περίπου δύο μήνες, καθώς έχει ξεκινήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικής πρακτικής εξάσκησης στην ιατρική ειδικότητά της, τη χειρουργική, το οποίο ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο.

Αδικαιολόγητη απουσία

Μια ακόμα απουσία που προκάλεσε αίσθηση στην Κ.Ο. της ΝΔ. αλλά και ενόχληση στη Ρηγίλλης ήταν του βουλευτή Αχαϊας κ. Ν. Νικολόπουλου. Ο Αχαιός πολιτικός, που διαφωνούσε με πολλά σημεία του νομοσχεδίου, αλλά και με τη στάση της Ν.Δ. επέλεξε να απουσιάζει από την ψηφοφορία. Επέλεξε να είναι στην Πάτρα και φρόντισε να μην στείλει ούτε επιστολή για να δικαιολογήσει την απουσία του και να σημειώσει, έστω και συμβολικά, τι ακριβώς θα ψήφιζε. Η κίνησή του ενόχλησε αρκετούς στη Ρηγίλλης, αλλά έγινε προσπάθεια να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, αλλά το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον βουλευτή.

tovima.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!