tromaktiko: Συνταγή της Ημέρας

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Συνταγή της Ημέρας



Γιορτινό Χοιρινό Ψαρονέφρι με Σάλτσα από Σιρόπι Σφενδάμου, Μουστάρδα, και Βερίκοκα!
Συνταγή για 4-6 άτομα

Από το: http://xs-recipes.com/

Υλικά:

1kg χοιρινό ψαρονέφρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι παστά (αποξηραμένα) βερίκοκα, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
3 κουταλιές μουστάρδα Dijon
1/2 φλιτζάνι νερό

Προετοιμασία:
Τοποθετήστε τα αποξηραμένα βερίκοκα σε ένα μπολ και καλύψτε τα με νερό. Αφήστε τη στάση για την τουλάχιστον μία ώρα. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ βάλτε το σιρόπι και τη μουστάρδα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 210oC. Ετοιμάστε ένα ταψί τοποθετώντας αλουμινόχαρτο στον πάτο.
Βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι καθαρό από περιττό λίπος και αλατοπιπερώστε το.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ψαρονέφρι και τσιγαρίστε το ελαφρά γυρίζοντας το συχνά να το «θωρακίσετε» εξωτερικά. Τακτοποιήστε το χοιρινό στο ταψί και ψήστε το στο προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά. Χρησιμοποιώντας το ένα τρίτο από την σάλτσα μουστάρδας που ετοιμάσατε, αλείψτε το κρέας και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, στραγγίστε τα βερίκοκα και τοποθετήστε τα με την υπόλοιπη σάλτσα σφεντάμι/μουστάρδα σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε το 1/2 φλιτζάνι νερό και σιγοβράστε για 12-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφαιρέστε το κρέας από το φούρνο και αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά, κόψτε το σε φέτες και περιχύστε το με τη σάλτσα.
Σερβίρετε ενόσω το κρέας είναι ακόμα ζεστό με πουρέ πατάτας και ... ... ....

Καλή Όρεξη!

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!