tromaktiko: Η μεγαλύτερη ... ενοχή μας!

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Η μεγαλύτερη ... ενοχή μας!Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Στους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς που διανύουμε όπου όλα μοιάζουν διαφορετικά και πρωτόγνωρα το μόνο που μένει σταθερό εδώ και μήνες είναι η μακαριότητα και η νιρβάνα που ζούμε οι περισσότεροι λες και όλα αυτά που βιώνουμε αφορούν κάποιους άλλους και όχι εμάς.

Τελικά οι προπαγανδιστές και γκεμπελιστές τύπου Αντιπροέδρου και δημοσιοκάφρων κατάφεραν να μας μπολιάσουν με το μικρόβιο της συνενοχής για τα πεπραγμένα.
Ναι φίλες/οι η αδράνεια όλων μας είναι παραδοχή της υποτιθέμενης ενοχής μας, μια και οι συνωμότες σχεδίασαν και εκτέλεσαν με αριστοτεχνικό τρόπο το σχέδιο τους στην πάροδο των τελευταίων δεκαετιών .
Πρώτα υποβάθμισαν την παιδεία την οποία μετέτρεψα σε παπαγαλιάζουσα για να αποχαυνώσουν, αλλά και να μειώσουν την κριτική σκέψη των νέων ανθρώπων.
Παράλληλα σιγά σιγά εισήγαγαν παράνομες πρακτικές και μεθοδεύσεις οι οποίες έγιναν ανάγκη και τρόπος ζωής των Νεοελλήνων.
Επιτρέψτε μου για να γίνω κατανοητός να αναφέρω κάποια παραδείγματα.
Ξεκινώ από τα γνωστά φακελάκια στους γιατρούς, εφοριακούς, πολεοδόμους κ.α τα οποία έγιναν απαραίτητη προϋπόθεση για τις υπηρεσίες που δικαιούμασταν να έχουμε δωρεάν.
Όλοι λαδώσαμε για να κάνουμε την δουλειά μας, νόμιμη και μη, ενώ ζηλεύαμε τον γείτονα εφοριακό που μας έδινε μισοτιμής ένα από τα 7 πλυντήρια που είχε πάρει ως δώρο από την εταιρία ηλεκτρικών ειδών που ήλεγχε τα φορολογικά της βιβλία!!!
Όσοι αγοράσαμε σπίτι ακούσαμε τον μηχανικό να μας λέει ότι είναι ήδη χτισμένοι και οι ημιυπαίθριοι χώροι τους οποίους πληρώσαμε κανονικά. Μάλιστα τώρα στην δήλωση που μας ζητούν να κάνουμε μας λένε να γράψουμε ότι τους χτίσαμε εμείς μετά την αγορά!!!
Όλοι είχαμε και κάποιο πολιτικό δόντι το οποίο μας έταξε ή και μας έκανε κάποιο ρουσφέτι για να ενταχθούμε στον κομματικό του στρατό!!!
Πολλοί καμάρωναν για την ασυδοσία που επεδείκνυαν στην οδική τους συμπεριφορά μια και είχαν κάποιο γνωστό σε θέση κλειδί!... που έσβηνε τις κλίσεις τους και που θα έσβηνε και την δική μας αν χρειαζόταν μια και ήμασταν φίλοι του φίλου τους!!!
Ένας φαύλος κύκλος παρανομιών, μικρών και μεγάλων που όπως προανέφερα μας έκαναν όλους να έχουμε λερωμένη την φωλιά μας στην οποία τώρα έχουμε χωθεί αισθανόμενοι ότι έχουμε ενοχή της οποίας το βάρος μας αδρανοποιεί απέναντι στο ξεπούλημα της ζωής μας αλλά και του μέλλοντος των παιδιών μας από τους ΔουΝουΤο-εισπράκτορες της κυβερνώσας μειοψηφίας.(σύμφωνα με τις τελευταίες εκλογές.)
Το να παραμένουμε στην φωλιά μας νομίζοντας ότι είμαστε ασφαλείς είναι πλέον ουτοπία μια και το ποτάμι που έρχεται θα μας πνίξει αμαχητί σαν τα ποντίκια.
Η μόνη λύση είναι να βγούμε και να παλέψουμε ενάντια σε όλους αυτούς που ο Μίκης Θεοδωράκης πρόσφατα απεκάλεσε προδότες. Όμως για να γίνει αυτό πρώτη προϋπόθεση είναι να απενοχοποιήσουμε τους εαυτούς μας κατανοώντας ότι όλα όσα προηγήθηκαν ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο μια και ποτέ δεν τιμωρήθηκαν οι παρανομούντες μικροί και μεγάλοι, ανώνυμοι και επώνυμοι αλλά αντιθέτως σε πολλές εκ των περιπτώσεων προβαλλόταν σαν πιο επιτυχημένοι και έξυπνοι από εμάς τους απλούς και άτολμους!... δηλαδή μας τους πλάσαραν ως παραδείγματα για μίμηση!!!
Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι τα περιθώρια στένεψαν δραματικά και η μεγαλύτερη ενοχή και συνενοχή μας για το απειλούμενο μέλλον της πατρίδας μας, της ζωής μας αλλά και των μελλοντικών γενιών θα είναι η τωρινή μας ΑΔΡΑΝΕΙΑ!!!.
     Εδώ σχολιάζεις εσύ!