tromaktiko: Σχετικά με τους ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Σχετικά με τους ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ



Μας αρέσει ή όχι οι πολύτεκνοι είναι οι αιμοδότες του ελληνικού έθνους.... Αυτοί με τα τρία και περισσότερα παιδιά στηρίζουν το οικοδόμημα ΕΛΛΑΣ. Δημογραφικά η Ελλάδα πεθαίνει με 1 παιδί ή και δύο δεν ανατρέπεται το πρόβλημα. Χρειάζεται η στήριξη των πολυτεκνικών οικογενειών με ουσιαστικές παρεμβάσεις από την πολιτεία. Τα επιδόματα που δίνει η ελληνική πολιτεία είναι πενιχρά σε αντίθεση με άλλων χωρών που και εκεί είναι μικρά σε σχέση με το κόστος ζωής. Τα έξοδα μιας πολύτεκνης οικογένειας είναι τρομερά όταν μόνο τα βάλεις κάτω. ΈÏ!
�σι απλά πόσα λίτρα γάλα την ημέρα θες πόσα κιλά ψωμί, ε μακαρόνια,ρύζι και πατάτες που είναι η βασική και πιο φτηνή τροφή, κάποια φρούτα δεν χρειάζονται τα ριμάδια, ένα γλυκό να φτιάσει η νοικοκυρά όχι να πάει στο ζαχαροπλαστείο. Αυτά τα παλιόπαιδα τι είναι μούλικα; δεν χρειάζεται να πάρουν καμμιά σοκολάτα ή να πάρουν καμμιά τυρόπιτα από το ΚΨΜ του σχολείου ή να πιούν κανένα αναψυκτικό που πίνουν οι συμμαθητές τους; δεν λέμε καθε μέρα αλλά δυο φορές τη βδομάδα ρε αδερφέ.Κατοχή έχουμε αλλά όχιτην κατοχή του 40. Τα παιδιά μας έχουν χάσει την αυτοεκτίμησή τους με όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στη πατρίδα, δυστυχώς τα βλέπεις καταθληπτικά αφού πηγαίνουν σε συνεντεύξεις για πωλητές -τριες, αχθοφόροι και τα απορίπτουν ή οι επιτήδειοι κοιτάνε να τα γα...... έτσι ωμά το λέω. Έάν είναι Μεσαίωνας για όλο τον ελληνικό λαό τότε τι είναι για τους πολύτεκνους; Όταν μάλιστα πολλοί από αυτούς - τους γονείς είναι άνεργοι, άντε να δούμε πως αυτοί θα ζήσουν εαυτούς και παιδιά. Να πω και κάτι άλλο που ίσως δεν έπεσε στην αντίληψή σας τα ρούχα με ονοματεπώνυμο έχουν και τις μαιμούδες τους και ο νοών νοείτω. Προτρέπω εσας τους ανώνυμους και επώνυμους πολίτες της χώρας αυτής να στηρίζετε τις πολύτεκνες οικογένειες και φυσικά και όλες όσες οικογένειες έχουν ανάγκες στη περίοδο Κατοχής που διανύουμε. Ναστε σίγουροι τα παιδιά των πολυτέκνων θα ανταποδώσουν πολλαπλάσια τις υπηρεσίες που δέχονται στην κοινωνία. Λοιπόν ας σταματήσει η επίθεση αυτή κατά των πολυτέκνων και των οικογενειών αυτών. Ας ενωθούμε όλοι να αποτινάξουμε τον ζυγό της δουλείας για καλλίτερες μέρες για όλους μας και τότε ας καταργηθούν τα επιδόματα όλων αφού δεν θα τα έχουμε πλέον ανάγκη.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βγαίνω έξω από τα ρούχα μου όταν ακούω και διαβάζω τέτοιες ανοησίες.
Φίλε μου πολύτεκνε, όταν έκανες τα 4 παιδιά σου να σκεφτόσουν αν θα μπορούσες να τα μεγαλώσεις ή όχι. Αντί λοιπόν να κάθεσαι να κλαίγεσαι που σου έκοψαν το επίδομα, και καλά σου έκαναν δηλαδή, να ψάξεις να βρεις δυο τρεις δουλειές ακόμη για να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου και να μεγαλώσεις τα παιδιά σου.
Δεν μπορείς να απαιτείς απο κανέναν να σε πληρώνει για τις επιλογές σου. Ήθελες 4 παιδιά?
Πολύ καλά έκανες.Μεγάλωσέ τα τώρα.
Απο πού κι ως πού να υπάρχει επίδομα πολυτέκνων και γιατί.
Σας χρωστά κανείς χρήματα και δεν το ξέρω?
Και εγώ γουστάρω να έχω τέσσερα σκυλάκια.Θα πρέπει να απαιτήσω επίδομα σκύλου?
Πολύ καλά θα κάνετε λοιπόν να σταματήσετε τα κλάματα και να αναλάβετε τις υποχρεώσεις που εσείς μόνοι σας δημιουργήσατε, και καλά κάνατε εαν ήταν επιλογή σας.
Δεν μπορείτε να απαιτείτε και να διαμαρτύρεστε για παράλογα πράγματα !!!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!