tromaktiko: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ



Στη συνάντηση που είχαν τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου μας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.Ζηλιασκόπουλο,με ευγενικό είναι η αλήθεια τρόπο, μας αφαίρεσε το δικαίωμα της ελπίδας για διατήρηση της εργασίας μας .
Η επόμενη εκφρασή του ήταν "…και λεφτά για αποζημιώσεις δεν έχω…". Υπάρχουν νόμοι σε αυτό το κράτος ή δεν ισχύουν ???
Μετά από πολλά χρόνια προσφοράς, με καλές αλλά και κακές στιγμές, κάτω από δύσκολες συνθήκες εν μέσω συρράξεων στην πρώην Γιουγκοσλαβία, με αποκοπές οχημάτων, ακόμα και με φυλάκιση συναδέλφου, το τμήμα Κλιναμαξών & Κλινοθεσίων πρόσφερε , με συνέχεια που εξασφάλιζε ο ΟΣΕ και συνέπεια που τηρούσαν οι εργαζόμενοι , τις υπηρεσίες του. Από το 1917 με το θρυλικό SIMPLON ORIENT,τη δεκαε- τία 50-60 μεταφέροντας μετανάστες στη Γερμανία, τη δεκαετία 80-90 με το ΑΤΤΙΚΑ και εως σήμερα με συνδέσεις για Κωνσταντινούπολη και Βουλγαρία αλλά και το " τραίνο ξενοδοχείο " Αθήνας-Θεσ/νίκης (αμαξ.504/505) Όλα αυτά είναι γνωστά σε όσους έχουν σχέση με τα τραίνα.
Η καινούργια τάξη πραγμάτων όμως, με οράματα για " εξυγίανση και νοικοκύρεμα", πετάει στο δρόμο ανθρώπους 40,50 και 55 ετών,χωρίς α- ποζημιώσεις και χωρίς καμία ελπίδα εύρεσης άλλης εργασίας επειδή σήμερα μετά από τόσα χρόνια γίνα- με ξένοι προς το Σιδηρόδρομο. Να είστε βέβαιος κ.Ζηλιασκόπουλε ότι θα διεκδικήσουμε νομικά το δικαίωμά μας στην εργασία καθώς και το τελευταίο ευρώ της αποζημίωσης,πρωτίστως όμως θεωρούμε καθήκον μας να ενημερώσου- με όσους περισσότερους Έλληνες μπορούμε για το τι πρέπει να περιμένουν για τους ίδιους και τα παι- διά τους στο μέλλον από "διασώστες" και "ιδεολόγους" τεχνοκράτες, χωρίς ευαισθησίες, που πειραματίζο- νται με αριθμούς παραμερίζοντας τον παράγοντα άνθρωπο .
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (της οποίας ο Σύ- νδεσμος μας είναι μέλος) για τη στήριξη που μας έχει προσφέρει μέχρι σήμερα και την καλούμε να συνεχίσει να μας υποστηρίζει στην προσπάθεια διατήρησης της εργασίας μας.
Ελπίζουμε πως ακόμη και τώρα την ύστατη στιγμή, θα αλλάξουν τα σχέδια αυτών που έχουν τη δύ- ναμη να διατηρούν θέσεις εργασίας και να προσπαθήσουν για τη δημιουργία νέων γιατί σε αυτό πρέπει να αποσκοπούν όσοι μάχονται για την εξυγίανση και την ανάπτυξη.

 Με αίσθημα ευθύνης για όσους εκπροσωπούμε

Το Δ.Σ του Σύνδεσμου Προσωπικού Εκμετάλλευσης
Κλιναμαξών – Κλινοθεσίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!