tromaktiko: Με έσοδα από γνωστή φίρμα υποδημάτων θα συντηρηθεί το Κολοσσαίο!

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Με έσοδα από γνωστή φίρμα υποδημάτων θα συντηρηθεί το Κολοσσαίο!



Τα έξοδα συντήρησης του Κολοσσαίου, είναι διατεθειμένος να καλύψει επιχειρηματίας, γνωστής φίρμας υποδημάτων, τα οποία θα...
 ανέλθουν στο ποσό των 23 εκατ.ευρώ. Ο Ντιέγκο Ντέλλα Βάλλε, αποφάσισε να συμβάλλει στη συντήρηση του κορυφαίου μνημείου, που αντικατοπτρίζει το ρωμαϊκό μεγαλείο, αφού ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Σάντρο Μπόντι παραδέχθηκε ότι οι κρατικοί πόροι είναι ανεπαρκείς.

Ο επιχειρηματίας, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καλύψει το ''αιώνιο'' μνημείο με γιγαντοαφίσες που θα διαφημίζουν τις τσάντες και τα παπούτσια του.

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάννο και ο Μπόντι, εμπνεύστηκαν την ιδέα της ''συντήρησης του Κολοσσαίου από ιδιώτη'', καθώς το δημόσιο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να φέρει σε πέρας ένα τόσο σημαντικό έργο.

Ο ιταλικός Τύπος επαινεί την πρωτοβουλία του Ντέλλα Βάλλε, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει και τις δυσκολίες του εγχειρήματος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν αποφασισθεί έως τώρα, οι κυρώσεις σε περίπτωση καθυστέρησης των έργων, όπως και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας, θα βαρύνουν τον χορηγό.

Η συντήρηση του μνημείου, αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρία χρόνια αλλά το διασημότερο έργο της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής, θα πρέπει να μείνει ανοιχτό, το διάστημα αυτό, δεδομένου ότι τα εισιτήρια εισόδου του Κολοσσαίου αποφέρουν 35 εκατομ. ευρώ το χρόνο, βασικό έσοδο για τα ταμεία του ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού

digitalcrete.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!