tromaktiko: Σχετικά με "Δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι έτσι ο ιδιωτικός τομέας". Τι μας λες;

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Σχετικά με "Δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι έτσι ο ιδιωτικός τομέας". Τι μας λες;



Μπράβο και τώρα που όλοι εσείς βγάλατε το πόρισμα για το ποιος φταίει και το ποιος όχι (ιδιωτικοί – δημόσιοι) ας πω και εγω ποια είναι η γνώμη μου μιας που είχα την τύχη να εργαστώ και στις δυο περιπτώσεις!
(αφορά  http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_1979.html ) Καταρχήν αν στο δημόσιο κάθονται και τα ξύνουν οι επτά στους δέκα το ίδιο περίπου συμβαίνει και στον ιδιωτικό. (Απλά σε μικρότερο ποσοστό δηλ. πέντε στους δέκα.)
Επίσης στον ιδιωτικό υπάρχει σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό το γλείψιμο και το ρουφιανεμαι! Μη μου πείτε πως όλοι οι υπάλληλοι στον ιδιωτικό έχουν την θέση τους γιατί πραγματικά την αξίζουν και πως μόνο στον δημόσιο τομέα συμβαίνει αυτό!!!  Είναι γενικότερο φαινόμενο της κοινωνίας μας να κάνουμε οτιδήποτε (οι περισσότεροι) από μας έτσι ώστε να επιβληθούμε έναντι των άλλων… (είτε φιλώντας κατουρημένες ποδιές είτε ανοίγοντας διάπλατα τα πόδια μας στον εκάστοτε εργοδότη η προϊστάμενο!) Ασφαλώς και όλα αυτά που γραφώ δεν σας αρέσουν ε;; Είναι μήπως ψέματα;;; Για κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη και αν έχετε το θάρρος (και δεν είστε από τους άλλους… ξέρετε τους βλάκες που δουλεύουν και για σας) απλά παραδεχτείτε το!!
Το ζητούμενο δεν είναι όμως να παραδεχτείτε εσείς πως φταίτε και πως οι άλλοι οι καλοί δεν φταίνε γιατί κακά τα ψέματα έχουν και αυτοί μερίδιο ευθηνής από την στιγμή που ανέχονται όλο αυτό ενώ το βλέπουν μπροστά τους!!  Το θέμα μας δεν είναι να χωριστούμε σε παρατάξεις (ιδιωτικοί – δημόσιοι – λουφαδόροι – εργατικοί)
Το θέμα μας είναι να αποφασίσουμε να αλλάξουμε νοοτροπία!!! Και πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία αν θέλουμε να πάει ο τόπος μπροστά και αν θέλουμε κάποια στιγμή να καρπωθούμε όσα πραγματικά αξίζουμε όλοι μας.  Η κυβέρνηση και η εκάστοτε κυβέρνηση άλλο που δεν θέλει!!! «διαίρει και βασίλευε» είναι το σλόγκαν τους! «Κάντε τους να φαγωθούν μεταξύ τους έτσι ώστε να αφήσουν εμας  να συνεχίσουμε το έργο της καταστροφής!»
Ο κόσμος θα αλλάξει μόνο αν αρχίσει να συμπεριφέρεται αλληλέγγυα στον συνάνθρωπο του όταν σε μια απεργία συνταξιούχων θα κατέβουν και οι νέοι να διαδηλώσουν, όταν οι δάσκαλοι κατέβουν με τους οικοδόμους, όταν με λίγα λόγια δεν θα κατεβαίνουμε με κομματικά και συνδικαλιστικά εμβλήματα, αλλά όλοι μαζί αφού έτσι και αλλιώς ο στόχος είναι κοινός.  Ο κόσμος θα αλλάξει όταν ο  ασθενής δεν δώσει φακελάκι στον γιατρό. Όταν ο ηλεκτρολόγος έρθει να αλλάξει μια πριζα στο σπίτι μας και χωρίς να το απαιτήσουμε θα μας κόψει απόδειξη (αλλά ακόμα και αν  δεν το κάνει, εμείς πρέπει να του το ζητήσουμε!) τα λεφτά δεν τα φαγάν οι δημόσιοι η οι ιδιωτικοί υπάλληλοι! (γιατί κακά τα ψέματα όταν η μια πλευρά είχε χρήμα να σπαταλήσει τότε και η άλλη ωφελούταν έστω και σε μικρότερο βαθμό, είτε με θέσεις εργασίας είτε με κάποια μπόνους τα όποια ήταν στην ευχέρεια του εργοδότη) λεφτά βεβαία δεν έφαγαν και όσοι δεν απέδιδαν το ΦΠΑ που έπρεπε είτε γιατί εμείς τους το ζητούσαμε να μην κόψουν,  είτε γιατί και αυτοί μας προέτρεπαν να το κάνουμε (γιατί πολύ απλά αυτό πάει να πει πως απλά κανένας εκατέρωθεν δεν πλήρωνε το κράτος για τις υπηρεσιες αυτες)  Λεφτά έτρωγαν όσοι από τα πόστα τους έκαναν διαφορές ρεμούλες υπερχρέωναν το κράτος με αχρείαστα εικονικά έξοδα, επιβάλλοντας το ίδιο ουσιαστικά να μας επιβάλει με την σειρά του μεγαλύτερη φορολογία. Λεφτά έτρωγαν οι μεγάλο διευθυντές και όσοι τέλος πάντων είχαν τον τρόπο να το πετυχούν. Ασφαλώς έφαγαν και οι πολιτικοί με τους γνωστούς τους τρόπους! Το θέμα είναι τι πρέπει να γίνει!
 Καταρχήν να μάθουμε να ζούμε τίμια και να μάθουμε να ζούμε με αυτό που πραγματικά δικαιούμαστε ως παραγωγικά άτομα. Έπειτα να δείξουμε στους άλλους πως να κάνουν το ίδιο και στην συνεχεία να απαιτήσουμε όλοι μαζί να κυβερνιόμαστε από σωστότερους πολιτικούς και όχι αποβράσματα.
Γιατί ακόμα και αν εμείς αλλάξουμε ακόμα και αν είμαστε τυπικοί στην εργασία μας στο φόρο που μας αναλογεί, αν αυτοί που μας κυβερνούν και διαχειρίζονται τα χρήματα που δίνουμε τα τρώνε, τότε απλά το ποτήρι είναι χωρίς πάτο και δεν γεμίζει ποτέ!!!  Αυτοκριτική, αλληλεγγύη, απόδοση των εύθηνων εκει που πρεπει… Πάψτε να τσακώνεστε και βγείτε μαζί στους δρόμους να διεκδικήσετε αυτά που ο γείτονας σας διεκδικεί!! Μην χαίρεστε που καίγεται το σπίτι του γείτονα σας γιατί το επόμενο σπίτι που θα καεί θα είναι το δικό σας.. Παψτε να ζητάτε να ζει ο  άλλος χειρότερα, η το ίδιο με εσάς και απλά να ζητάτε να ζήσετε και σεις το ίδιο καλά  και συνεχίσει ο γείτονας  σας να ζει το ίδιο καλά η ακομα καλύτερα.  Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Ενας ανεργος πλεον συμπολιτης σας!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!