tromaktiko: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ



Προς Παυλο Γερουλάνο Υπουργό Πολιτισμό
Κυριε Υπουργέ. Τις τελευταίες ημέρες έγινα δέκτης συγκεκριμένων  πληροφοριών (εμπιστευτικών) που αφορούν στη διαδικασία πρόσληψης συμβασιούχων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ-3. Πληροφορίες που δυστυχώς δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Ως άμεσα ενδιαφερόμενος και μη έχοντας άλλη δυνατότητα παρέμβασης, αποφάσισα να απευθυνθώ σε εσάς προκειμένου να διερευνήσετε τα όσα θα σας παραθέσω και να διαπιστώσετε εάν και κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τα γεγονότα έχουν ως εξής.

Δεκάδες δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα -και όχι μόνο- κατέθεσαν αίτηση για πρόσληψη στην ΕΡΤ-3. Ανάμεσα τους συνάδελφοι με μεγάλη προϋπηρεσία σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα, πτυχία δημοσιογραφίας, μεταπτυχιακές σπουδές, εξειδικευμένες γνώσεις. Δημοσιογράφοι που υπό άλλες συνθήκες θα αποτελούσαν μήλον της έριδος για τα μέσα ενημέρωσης. Δυστυχώς όμως για την ΕΡΤ-3 και για τις αρμόδιες επιτροπές που εξετάζουν τις αιτήσεις όλα αυτά είναι "ψηλά γράμματα". Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από διοικητικό στέλεχος του σταθμού, στην υπό κατάρτιση λίστα των δημοσιογράφων που θα προσληφθούν, το 95% (αν όχι το 100%) είναι πρώην συμβασιούχοι της ΕΡΤ-3.

Άξιοι συνάδελφοι με εμπειρία, τα προσόντα των οποίων όμως υπολείπονται (στις περισσότερες περιπτώσεις) δεκάδων άλλων που έχουν καταθέσει αίτηση πρόσληψης.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

Είναι αλήθεια ότι δύο από τις θέσεις "καπαρώθηκαν" από πρώην συμβασιούχους της ΕΡΤ-3 (κάλυπταν το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας) ύστερα από απαίτηση της Ρηγίλλης;

Είναι αλήθεια ότι έχουν επιλεγεί: Πρώην συμβασιούχος της ΕΡΤ-3 (νύφη του Σάββα Τσιτουρίδη) που η προσφορά της περιοριζόταν σε εβδομαδιαία εκπομπή υγείας και δύο ημίωρα δελτία ειδήσεων το μήνα; Πρώην συμβασιούχος αθλητικογράφος, τη στιγμή που οι αθλητικογράφοι είναι ήδη υπεράριθμοι (πάνω από 15); Δύο παρουσιάστριες, τη στιγμή που όπως ισχυρίζονται οι ιθύνοντες οι ελλείψεις εντοπίζονται στο τμήμα του ρεπορτάζ; Πρώην ρεπόρτερ (πάνω από πέντε) με μοναδικό τίτλο σπουδών το απολυτήριο λυκείου;

Τελικά ποιος ο λόγος να γίνει μία ανοιχτή προκήρυξη τη στιγμή που ήταν προαποφασισμένο ποιοι θα καταλάβουν τις θέσεις.

Επειδή η διαδικασία είναι στην τελική της φάση και επειδή θέλω να πιστεύω πως η αξιοκρατία στο δημόσιο αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση Παπανδρέου, σας παρακαλώ να εξετάσετε τις σχετικές καταγγελίες.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!