tromaktiko: Ιδιότυπη ασυλία για το παραεμπόριο

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ιδιότυπη ασυλία για το παραεμπόριο



Προς τον
Πρωθυπουργό της Ελλάδος,
κ. Γεώργιο Α. Παπανδρέου
ΑΘΗΝΑ..
ΘΕΜΑ: «Ιδιότυπη ασυλία για το παρaεμπόριο »
Κύριε Πρωθυπουργέ..
Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνουν στην Πάτρα, πράγματα που δεν τιμούν κανέναν και κυρίως την κυβέρνηση που το τελευταίο διάστημα… ευαγγελίζεται την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ανάγκη για άμεσα έσοδα. Οι εικόνες που σας επισυνάπτουμε, ωχριούν μπροστά στην πραγματικότητα του εορταστικού για την Πάτρα διημέρου 29 και 30 Νοεμβρίου, όπου εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα, γύρω από τον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα, είχαν καταληφθεί από παράνομους μικροπωλητές, οι οποίοι πωλούσαν από τσάντες και κάθε είδους «δερμάτινα» είδη, μέχρι ηλεκτρικά είδη! Ο «παράδεισος» δηλαδή της φοροδιαφυγής, κάτω από τη μύτη του Ελεγκτικού μηχανισμού του κράτους, που δεν κινήθηκε στο να αποτρέψει τις προαναγγελθείσες εξελίξεις!!!!
Πώς όμως θα έρθουν τα έσοδα, αν δρουν ανεξέλεγκτα οι παράνομοι μικροπωλητές και μάλιστα με τις «ευλογίες» του κράτους;
Προς επιβεβαίωση των όσων δηλώνουμε, σας ενημερώνουμε, ότι στις 26/11/2010, τέσσερις μέρες δηλαδή πριν τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα, ενημερώσαμε τον διευθυντή του ΣΔΟΕ στην Πάτρα (τη σχετική επιστολή, σας επισυνάπτουμε), ότι: «Στο Σύλλογό μας έχουν φθάσει πληροφορίες ότι κατά τον εορτασμό του Αγ. Ανδρέα 29 και 30/11/2010 θα καταφθάσουν παράνομοι διακινητές εμπορευμάτων (δερμάτινα, τσάντες κ.λ.π). Αξίζει να τονισθεί ότι πρόκειται για εκατοντάδες παράνομους που εκμεταλλεύονται την έλλειψη ελέγχων, και λειτουργούν σε βάρος του νόμιμου εμπορίου. Για να μην μετατραπεί η πόλη μας σε «παράδεισο του παραεμπορίου», παρακαλούμε όπως εντατικοποιήσετε τους ελέγχους με αρκετά συνεργεία, επιβάλλοντας την εφαρμογή του νόμου».
Παρόμοιες επιστολές τις οποίες επισυνάπτουμε τις αποστείλαμε στην Ελληνική Αστυνομία και την Δημοτική Αστυνομία .
Δυστυχώς όμως οι όποιοι «έλεγχοι» αν έγιναν περιορίστηκαν στους μικροπωλητές που είχαν δοθεί από το Δήμο άδειες , ενώ διπλάσιος σε έκταση χώρος εκατοντάδων τετραγωνικών όπου οργίαζε το παραεμπόριο χωρίς άδειες παραστατικά στοιχεία, ταμειακές μηχανές κ.λ.π. απολάμβανε ιδιότυπης ασυλίας.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κατόπιν αυτών, πώς είναι δυνατόν να δημιουργηθεί φορολογική συνείδηση; Ζητάτε νομιμότητα στην απόδοση του ΦΠΑ δημιουργείτε ειδικά σώματα έλέγχου του νόμιμου στεγασμένου εμπορίου επιθυμείται «υπακοή» στα σκληρά μέτρα που επιβάλατε και συνεχίζετε να επιβάλλετε ελέω κρίσης, στους μικρομεσαίους και σε όλη την κοινωνία, όταν επιτρέπετε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας, τέτοιες εικόνες και να δρουν και να κερδίζουν σε βάρος μας και σε βάρος του κράτους, όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στο παραεμπόριο. Γιατί αυτή η ιδιότυπη ασυλία για το παραεμπόριο;  Ποιοι πλουτίζουν από αυτό;  Πώς θα πείσετε το στεγασμένο εμπόριο να σηκώσει το βάρος της φορολογίας;

Με ιδιαίτερη τιμή
Ο Πρόεδρος, Ο Γεν. Γραμματέας
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!