tromaktiko: Απαντηση "Μερικές σκέψεις για συμβασιούχους, πανεπιστήμια και πολύτεκνους..."

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Απαντηση "Μερικές σκέψεις για συμβασιούχους, πανεπιστήμια και πολύτεκνους..."



Βασικά αυτό που έχω να πω στην απαγοητευμένη κοπέλα που κάθεται και ψάχνει για δουλειές θα είναι καλό να μην κατηγορεί τον κόσμο επειδή έχουν κάτι που δεν έχει αυτή...
είναι σαν το γνωστό ανέκδοτο του να ψοφησει η γίδα του γείτονα. Το διαίρει και βασίλευε καλά κρατεί με το να έχουν όλους τους Έλληνες χώρια και να μην μπορούν να αντιδράσουν ενιαία.
Όσο για τα υπόλοιπα, καταλαβαίνω την στεναχώρια σου, αλλά εμένα προσωπικά δεν με λύγισε το e-mail σου. Δεν το βρήκα καθόλου σπαραξικάρδιο, αλλά σίγουρα το βρήκα με ανύπαρκτη επιχειρηματολογία. Διότι όταν κάνεις συγκρίσεις μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ να τις κάνεις στους αντίστοιχους κλάδους. Είμαι 28 χρονών (δηλαδή δεν έχουμε και μεγάλη διαφορά ηλικίας), με πτυχίο από το Οικονομικό της Νομικής, και μεταπτυχιακό στη Γλασκώβη. Αλλά δεν σταματάω εδώ, κάνω το τρίτο πτυχίο μου στα οικονομικά το ACCA, το οποίο θέλει πολύ γερά νεύρα (για να μην χρησιμοποιήσω την λέξη την κατάλληλη), για να μπορέσω να μείνω στην δουλειά μου αλλά και να γίνω περιζήτητη στον χώρο των οικονομικών. Το σκέφτηκες να το κάνεις αυτό ποτέ; το έψαξες αρκετά; και δεν χρειάζεται χρήματα για να το κάνεις όσο χρειάζεσαι για ένα μεταπτυχιακό; το παράπονο όμως το ξέρουμε, αντί να βλέπεις τα ζώδια πάρε να διαβάσεις σχετικά με το financial reporting για να δεις τότε ποια είναι η διαφορά μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ....διότι εγώ πέρασα με πολλά περισσότερα μόρια στο δικό μου τμήμα, όπως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πληρώνομαι καλύτερα από την αντίστοιχη απόφοιτο του ΤΕΙ. Η διαφορά είναι ότι είναι πολύ πιο δύσκολα τα μαθήματα και αναπτύσεις άλλο τρόπο σκέψης. Καταχώρηση τιμολογιών (όπως σου μαθαίνουν στο ΤΕΙ Λογιστικής) την έμαθα σε 2 εβδομάδες (και μιλάμε για πολυεθνική εταιρεία), εσύ όμως μπορείς με την ίδια ευκολία να ασχοληθείς με performance management, financial control, bank reconciliation και portgrolios assurance μεσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης για να μην ξεχνιόμαστε μιλάω και 4 ξένες γλώσσες επίσης, επίσης έχω δύο πιστοποιήσεις στους υπολογιστές και παράλληλα με τη δουλειά μου μαθαίνω και τη χρήση της SQL....κοινώς δεν περιμένω να με κυνηγήσουν οι άλλοι για μια δουλειά αλλά τους κυνηγάω εγώ και βελτιώνω συνεχώς τον εαυτό μου...διότι μάλλον ξέχασες το ρητό : εν οίδα ότι ουδέν οίδα. Δηλαδή πως περιμένεις να βρεις δουλειά με αυτό το πτυχίο το οποίο στηρίζεται πάνω στη θεωρία της κοινής λογικής; (έχω κάνει και εγώ διοίκηση επιχειρήσεων και όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα σοβαρά οικονομικά γελάμε με αυτά, ήταν τα μαθήματα που πέρναμε τους εύκολους βαθμούς χωρίς διάβασμα)...
Όσο για τους πολύτεκνους και λίγα τους δίνουν, διότι είναι οι μοναδικοί που κρατάνε ζωντανό το πνεύμα της Ελλάδας...και άτομα που χάνουν την ελπίδα τους όπως εσύ καταστρέφουν αυτό το πνεύμα, θέλεις να κάνεις το ίδιο και στους άλλους; Αυτό είναι ντροπή.
Οπότε φίλτατη μία είναι συμβουλή μου, αντί να κλαίγεσαι και να τσαντίζεσαι με τον υπόλοιπο κόσμο βελτιώσε τον ίδιο σου τον εαυτό, δεν είμαστε χαζοί οι υπόλοιποι που μετά τη δουλειά τρέχουμε στα μαθήματα και στα σεμινάρια...αλλά έτσι έχω δουλειά και οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συμβασιούχοι έχουν οικογένειες. Σου φταίνε αυτοί οι άνθρωποι των 500 ευρώ και δεν σου φταίει ο Τσοχατζόπουλος που αγόρασε σαγιονάρες 400 ευρώ; Αν θές να βγάλεις την οργή σου να την βγάλεις σε αυτούς που φταίνε όχι στους συμπατριώτες σου και αδέρφια σου.

Φιλικά και καλή την καρδία

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!