tromaktiko: Περι δημοτικής αστυνομίας...

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Περι δημοτικής αστυνομίας...



Συμφωνα με τον:
NOMO ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3731/2008 περι
"Αναδιοργάνωσης της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών."

η Δημοτικη αστυνομια μεταξυ αλλων εχει τις παρακατω αρμοδιοτητες:

1) Ελέγχει την τήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους της εδαφικής περιφέρειας του οικείου δήμου ή κοινότητας και γενικότερα την τήρηση των κανόνων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και τις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές για την αναβάθμιση της αισθητικής των πόλεων και των οικισμών.
Απορια: Εχετε δει ποτε σας κανεναν δημοτικο αστυνομικο να "φυλασσει" κανενα παρκο; Να ελεγχει εαν ειναι καθαρο;

2) Ελέγχει την τήρηση των μέτρων που επιβάλλονται για την πρόληψη πυρκαγιών σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους.
Απορια: Εχετε δει κανεναν απο αυτους να "φυλαει" κανενα τετοιο χωρο για προληψη πυρκαγιων;

3) Ελέγχει την εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνονται από τις δημοτικές και τις κοινοτικές αρχές για δραστηριότητες και καταστάσεις που εγκυμονούν κινδύνους για τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων και ειδικότερα από τις επικίνδυνες οικοδομές, καθώς και την εφαρμογή των κανονιστικών πράξεων που τίθενται από αυτές για την προστασία της υγείας των κατοίκων από τις οχλούσες δραστηριότητες που αναφέρονται σε αυτές.
Απορια: Εχετε δει κανεναν απο αυτους να ξηλωνουν επικινδυνες σιδεριες; Να απομακρυνουν επικινδυνα υλικα;

4) Προστατεύει τη δημοτική και κοινοτική περιουσία.
Χα! Αυτο και αν ειναι αστειο!

5) Ελέγχει την τήρηση των όρων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές, για τη χρήση των αλσών και των κήπων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων.

Πρεπει να επισημανθει οτι:
α) Απο την στιγμη που η αρμοδια υπηρεσια του Δημου (δημ. αστυνομ.) δεν εκτελει τους Νόμους που προβλεπει η αποστολή της, ή εκτελει πλημελως τα καθηκοντα της, ειναι παρανομη και αρα δυναται οι υπαλληλοι της να ελεγχθουν και να συλληφθουν απο την Ελληνικη Αστυνομια, οπως και καθε παρανομος.
β) Το ιδιο βεβαιως ισχυει και για τους διοικητικα ανωτερους τους, τους προισταμενους, ακομη και για τον αρμοδιο πλεον αντιδημαρχο, εφοσον παραμελλουν να ασκησουν τα καθηκοντα ελεγχου προς τους υφισταμενους τους, με τραγικα και επικινδυνα αποτελεσματα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!