tromaktiko: Απάντηση Το πανεπιστήμιο που θέλουμε

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση Το πανεπιστήμιο που θέλουμε



Φιλέ το τι δε θέλουμε στα πανεπιστήμια είναι πολύ σαφή από την πλειοψηφία των φοιτητών αλλά όλως περιέργως στα ψηλά το πέρασες. ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΆΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΑ.
Θέλεις να συνδικαλίζεσαι για τα δικαιώματα των φοιτητών; Κάντο από μια ομάδα φοιτητών που δεν έχει κομματικές επιρροές. Αυτό γιατί όλες οι συνελεύσεις που γίνονται στα πανεπιστήμια καθοδηγούνται από κομματόσκυλα και δεν επιτρέπουν σε απλούς φοιτητές παρά μόνο να είναι παρατηρητές. Ακόμα και αν μιλήσει κάποιος όλως περιέργως πέφτουν πάνω του ΌΛΑ τα κομματόσκυλα. Και χεστήκαμε στις συνελεύσεις να ακούμε ξανά και ξανά τι λέει ο Παπανδρέου ή ο Καραμανλής ή η Παπαρήγα κλπ. Δηλαδή ΕΛΕΟΣ είναι οι μόνοι άνθρωποι που έχουν τα Φώτα να μας οδηγήσουν μπροστά. Και εδώ και 30 χρόνια γιατί πήγαμε προς τα πίσω δεν σου προξενεί εντύπωση;

Τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών είναι πότε θα πάρουν βιβλία, η δωρεάν σίτιση και η αξιολόγηση των καθηγητών γιατί δεν μπορείς να βλέπεις φαινόμενα όπου δίνουν εκατοντάδες παιδιά και περνάνε το πολύ δυο δεκάδες φοιτητών. Δηλαδή ΟΛΟΙ αυτοί που γράφουνε για πολλαπλές φορές είναι αδιάβαστοι; Και γιατί τόσο χαμηλά ποσοστά επιτυχίας δεν προβληματίζουν τον ίδιο τον καθηγητή; Και όχι μόνο αυτό υπάρχουν πολύ καθηγητές που μπορεί να είναι μυαλά στην έρευνα αλλά αδιαφορούν ΤΕΛΕΙΩΣ με την διδασκαλία. Υποχρέωση τους είναι και τα δυο αν δεν είναι ικανοί να σηκωθούν να φύγουν.
Και κάτι τελευταίο. Επιτέλους να σταματήσουν να έχουν προτεραιότητα στα μεταπτυχιακά τα κομματόσκυλα που εξαγοράζουν το μεταπτυχιακό με την στήριξη συγκεκριμένων καθηγητών στις συνελεύσεις των καθηγητών. όπως επίσης να σταματήσει το φαινόμενο να έχουν τα θέματα απο πριν κομματόσκυλα ή να περνάνε πολλές φορές χωρις εξετάσεις. Πολεμάτε για να έχει αξία το πτυχίο μας όταν ΟΙ ΙΔΙΟΙ το έχετε ξεφτυλίσει!
Όπως επίσης δεν θέλετε λέει οι παρατάξεις επιχειρήσεις μέσα στα πανεπιστήμεια. Τότε γιατι παρατάξεις της ΠΑΣΠ είχαν εφοδιαστεί με καφετιέρες κ.α. απο την SIEMENS ως χορηγία; Αλήθεια ποιός πληρώνει για τους ΤΟΝΟΥΣ με τις αφήσες που είναι κολλημένα στους τοίχους.
Και τέλος να σταματήσει η οικογενειοκρατία των καθηγητών στα πανεπιστήμια. Είναι δυνατόν μια οικογένεια ολόκληρη να καλύπτει νευραλγικές ακαδημαϊκές θέσεις διάσπαρτες στα πανεπιστήμια; Το τσιφλίκι τους γίνεται δεν θέλει και πολύ μυαλό.
Και αν δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάω δες και την πρόσφατη εκπομπή του κουτιού της Πανδώρας. http://www.koutipandoras.gr/?p=3133

Στα ωραία λόγια είναι καλός ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ εσύ και οι όμοιοι σου εκπρόσωποι των φοιτητών για αυτά ΝΑ ΔΟΥΜΕ.

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!