tromaktiko: Απάντηση στο: "Για τις παραισθήσεις κάποιων..." και την ημισέληνο

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση στο: "Για τις παραισθήσεις κάποιων..." και την ημισέληνο



Ακούστε μια ωραία ιστορία.
Το καλοκαίρι πήγα στη Σμύρνη. Στη "παλιά προκυμαία", απέναντι από το Δημαρχείο, το γνωστό σημείο που βλέπουμε...


στις φωτογραφίες της φλεγόμενης πόλης με τους Έλληνες να επιβιβάζονται στα καΐκια, υπάρχει και εκεί ένα μνημείο... μια (μεταλλική) τριήρης (ο "σκελετός" της το σκαρί δηλαδή) που κοιτάζει δυτικά. Ο ξεναγός ήταν πολύ ευγενικός και με ιδιαίτερη λεπτότητα είναι αλήθεια μας εξήγησε ότι προορίζεται να θυμίζει το σημείο από όπου έφυγαν οι Ίωνες οριστικά. Απέναντι στη πλατεία είναι και το άγαλμα του πρώτου τούρκου στρατιώτη που επεσε στο μέτωπο. Λοιπόν Θεσσαλονικείς, προοδευτικοί, να χαίρεστε την ημισέλινό σας. Εγώ είμαι Ίωνας και Έλληνας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απορώ πραγματικά με τους συμπολίτες μου Θεσσαλονικείς... Ρε παιδιά, το συγκεκριμένο γλυπτό ήταν εδώ και πόσα χρόνια μέσα στο Θερμαΐκό, κοντά στο Ολύμπιον, και είχε τοποθετηθεί εκεί στα πλαίσια του στολισμού της πόλης για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ή τα Δημήτρεια! Τα βράδια μάλιστα φωτιζόταν κιόλας! Κανείς δεν το πρόσεξε τόσα χρόνια? Μου φαίνεται ότι για κάποιο λόγο σχετικό με τη θάλασσα, το βγάλανε από κει και φαίνεται αποφάσισαν να το βάλ! ουν εκεί που είναι σήμερα. Επίσης, η ημερομηνία εμφάνισης του συμπίπτει με την έναρξη του φετινού Φεστιβάλ, πράγμα σίγουρα όχι τυχαίο! Ο γλύπτης μάλιστα του φεγγαριού είναι Έλληνας και λέγεται Βασιλειάδης αν θυμάμαι καλά... Μη βλέπετε παντού συνωμοσίες, ούτε καινούριο είναι το γλυπτό, ούτε εμφανίστηκε από το πουθενά!
Όσο για τον Μπουτάρη που πολλοί λένε ότι δεν είναι τυχαίο ότι εμφανίστηκε μετά την εκλογή του, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ! Δεν έχει καμία αρμοδιότητα και δεν μπορεί φυσικά να δίνει άδειες για τέτοια θέματα! Εδώ δεν κατόρθωσε να αποτρέψει τον Ατσαλάκωτο από το να μας φεσώσει το άγαλμα του Καραμανλή, που τόσο έλειπε από την πόλη μας, 20 μέρες πριν παραδώσει το Δημαρχείο!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!