tromaktiko: Για το θέμα των πολυνομοσχεδίων

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Για το θέμα των πολυνομοσχεδίων



Νομιμοποίηση τώρα ζητά η κυβέρνηση για την χαριστική βολή της μεσαίας ελληνικής τάξης σε όλους τους τομείς που αγγίζει το 90% του λάου.

Χαρακτηριστικά, για τη παιδεία το ελάχιστο ποσό που διέθετε το ελληνικό κράτος, ολοένα και συρρικνώνεται, σχολές υποτιμούνται και φυσικά όλα αυτά κοντά στην εξεταστική του Γεναρη που ‘’καίει’’ τον κάθε φοιτητή για να φάει ουσιαστικά το νομοσχέδιο αμάσητο.

Ξέρουμε όλοι που πάει αυτό κύριοι. Υποβάθμιση του πανεπιστημίου όλο και πιο πολύ, γέννηση ιδιωτικών πανεπιστημίων με full επαγγελματικά δικαιώματα και εξισωμένοι πτυχιούχοι και διπλωματούχοι των ΑΕΙ-ΤΕΙ, για εξίσωση μισθών πολύ προς τα κάτω. Και φυσικά όλα αυτά θα περάσουν αφού έπαιξαν με τις ομάδες των ΤΕΙ αντίπαλοι στις ομάδες των ΑΕΙ και υποκίνησαν τον κόσμο να φαγωθεί για άλλη μια φορά, περνώντας τα πιο εξαθλιωτικα μέτρα.

Μιλώντας για το χώρο των πανεπιστημίων και των εργασιακών μη ξεχνάμε ότι αυτά τα νομοσχέδια ωφελούν το 1-2% του ελληνικού λαού που θα μπορεί πλέον, ελεύθερα με σφραγίδα του Ελληνικού κράτους να καρπώνεται την υπεραξία εκατομμυρίων εργαζομένων δίνοντας τους ‘’ψωμί’’ με τον κατώτατο βασικό μισθό των 740 ευρώ. Σε αυτές τις ομάδες εντάσσονται πλέον επίσημα όλες οι εργασιακές ομάδες πχ δικηγόροι, μηχανικοί, εκπαιδευτικοί κλπ.

Θέλοντας να προσπεράσουμε και αυτά τα νομοσχέδια πέφτει το μάτι μας και από τις προβοκατόρικες εξάρσεις θυμού από μέρους των ΜΑΤ που μετατρέπει τις πορείες σε πεδίο μάχης, όχι για την αλλαγή καθεστώτος και εφαρμογής σοσιαλιστικών μέτρων, αλλά για τη λάσπη που θέλουν να ταΐσουν στους συνδικαλιστές για άρση της διαχείρισης των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Ήδη, σε νεοϊδρυθέντα κόμματα αυτά τα ταμπού για προστασία του συνδικαλισμού έχουν ξεπεραστεί…

Ας υποδεχτούμε με ζεστασιά λοιπόν το νέο έτος 2011 και το σοσιαλιστικό μας κράτος έχοντας δεχτεί μια οικονομική κρίση κάποιων, με νομοσχέδια κάποιων για τη σταθεροποίηση των κερδών αυτών των κάποιων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!