tromaktiko: Απάντηση στο "ένας χαρούμενος δημόσιος υπάλληλος"

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση στο "ένας χαρούμενος δημόσιος υπάλληλος"



"Ειμαι ενας δημοσιος υπαλληλος που τοσες μερες διαβαζω με πολυ προσοχη ολα αυτα που γραφετε. Διαβαζω και μετα καθομαι και σκεφτομαι, ολες αυτες τις μερες."
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_2250.html
...ο πρόλογος είναι προφανής δεν χρειάζονται τόσο πολλά αρκεί το "είμαι ένας δημόσιος υπάλληλος..." το "κάθομαι" είναι περιττό, εννοείται. Εκέι που προβληματίστηκα είναι στη λέξη "...σκέφτομαι" αλλά την αγνόησα.
Ένα θα σου πώ...
ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ.(Σόλωνας από Αθήνα). Kανένα μη θεωρείς ευτυχισμένο (τυχερό) αν πρώτα δε δεις το τέλος του . Δηλαδή, μην προεξοφλείς καταστάσεις πριν πρώτα αυτές τελειώσουν....!!!

Σε απλά ελληνικά, για να μην πολυσκέφτεσαι, ρόδα είναι και γυρίζει...
ANAΓΝΩΣΤΗΣ
------------------------------------

Πραγματικά αυτό που είπε ο συγκεκριμένος επιβεβαιώνει απόλυτα το λεχθέν από τον Αϊνστάιν:
"Δύο πράγματα είναι αμέτρητα το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Όσο για το πρώτο είμαι σίγουρος, κάποτε θα μετρηθεί".
Αγαπητέ Δ.Υ. που έγλειψες κάθε κατουρημένη ποδιά για να βολευτείς σε μια θεσούλα και να γίνεις δικτακτορίσκος του κοινωνικού συνόλου θα ήθελα να σου εξηγήσω μερικά απλά πραγματάκια που θα διάβαζες ακόμη και στην αγωγή του Πολίτη της Γ Λυκείου (παλαιότερα) αλλά αναρωτιέμαι εάν καν έχεις τελειώσει Λύκειο με αυτά που γράφεις:
1.- Πληρώνεσαι ανόητε επειδή κάποιοι δουλεύουν και παράγουν και πληρώνουν εφορία.
2.- Σκοπός σου είναι να εξυπηρετείς το κοινωνικό σύνολο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γι αυτό και ορκίζεσαι.
3.- Ποτέ μα ποτέ δεν ζητήσατε αξιολόγηση, παρά μόνο αυξήσεις και τίποτε άλλο.
4.- είναι γνωστή η συντεχνιακή νοοτροπία η δική σας και των συνδικαλιστών (αλητών) να παραγράφονται οποιαδήποτε αδικήματα. Όσο δε για τις ΕΔΕ όλες καταλήγουν είτε στον κάλαθο των αχρήστων είτε σας τιμωρούν με την βαρύτατη ποινή της επίπληξης.
5.- Όποτε κάποιος διανοήθηκε να σας αξιολογήσει έφυγε νύχτα για το σπίτι του (βλ. υπουργούς που ούτε καν επανεξελέγησαν για το μέγα αυτό ατόπημα τους)
6.- Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες με πάρα πολύ μικρό χρέος του Ιδιωτικού Τομέα και το συνολικό πρόβλημα προκύπτει αποκλειστικά από την μισθοδοσία κάποιων ηλιθίων όπως εσύ (περίπου το 70% του προϋπολογισμού κατευθύνεται σε μισθούς και συντάξεις).
7.- Εάν κλείσουν τα μαγαζιά και καταρρεύσει ο Ιδιωτικός τομέας αναρωτιέμαι ποιος θα σε πληρώνει? Μήπως ο συνδικαλιστής που έγλυφες για να τρυπώσεις στο υποσχέθηκε?
9.- Σε περίπτωση στάσης πληρωμών εσύ δεν θα πληρώνεσαι πρώτος από όλους.
10.- Είναι πολύ πιθανό οι εξαγωγικές επιχειρήσεις -λόγω της τεράστιας εσωτερικής υποτίμησης στην περίπτωση στάσης πληρωμών - να ωφεληθούν απεριόριστα.
11.- Είσαι τόσο ανόητος που ούτε καν στηλιτεύεις το γεγονός της αρπαχτής και της μίζας που τόσο πολύ σας αρέσει λες και πληρώνετσται λίγα (ο Μέσος Μηνιαίος Μισθός Δ.Υ είναι περίπου 40% μεγαλύτερος του Ι.Υ. και ο ΜΜΜ στις ΔΕΚΟ είναι διπλάσιος)
11.- Ένας Ι.Υ λόγω της ανασφάλειας έχει μάθει να κυνηγάει δουλειές και να επιβιώνει. Αναρωτιέμαι εσύ και οι όμοιοι σου που κατά χιλιάδες θα απολυθείται τον Μάρτιο (βλ. την έκθεση προόδου καθώς και τις σχετικές ομιλίες υπουργών π.χ. Ρέππας) τι θα κάνεις? Πιστεύεις ότι με το βιογραφικό σου να αναγράφεις 20 χρόνια τεμπέλης (συγγνώμη Δ.Υ.) θα τρέξουν όλοι να σε προσλάβουν?
Λοιπόν Μικρέ Ανόητε σκέψου πριν γράψεις τέτοιες βλακείες.
Λοιπόν Μικρέ Ανόητε δούλεψε γιατί πλησιάζει η ώρα των πολύ μεγάλων αποφάσεων που έπρεπε να είχαν παρθεί χρόνια πριν.
Κλείνοντας να ζητήσω συγγνώμη από ένα μεγάλο αριθμό Δ.Υ. οι οποίοι και παραγωγικοί είναι και δουλεύουν (για να μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο καλάθι και που δυστυχώς τους παίρνει η μπάλα και αυτούς).
Σε αυτούς τους τελευταίους τους φωνάζω:
Διώξτε τέτοια κοπρόσκυλα από δίπλα σας. Απομονώστε τους πριν σας πάρουν στα τάρταρα μαζί τους.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------

Για σένα που γράφεις αυτά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_2250.html

Έχω να σου πώ ότι σε λυπάμαι. Είμαι κατά του διαχωρισμού των εργαζομένων σε δημόσιους και ιδιωτικούς και μέχρι σήμερα προσπαθώ να μην μπαίνω σε αυτή την αντιπαράθεση γιατί χαμένοι βγαίνουμε όλοι όταν τρογώμαστε μεταξύ μας. Λόγω επαγγέλματος μάλιστα (ιδιωτικός τομέας) έρχομαι σε επαφή καθημερινά με πολλούς "συναδέλφους" σου και αυτό με έχει κάνει να βλέπω και τη δική τους μεριά, όσο μπορώ τουλάχιστον και να σκέφτομαι λίγο παραπάνω πριν μπώ σε κάποια συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό.
Εσύ όμως μέσα από αυτά που γράφεις καταλαβαλινω ότι δε σκέφτεσαι καθόλου πριν μιλίσεις και σηκώσεις ανάστημα με αστεία επιχειρήματα του τύπου ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι συντηρούν με το μισθό τους τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το να σου κόβουν το μισθό δεν είναι καλό για κανέναν και υπάρχουν επιχειρήματα να το εκφράσεις αυτό αλλά σίγουρα όχι αυτά που χρησημοποιέις εσύ τα οπόια σου ξαναλέω ότι είναι αστεία το λιγότερο.

Το κακό με μερικούς σαν κι εσένα είναι ο τρόπος που σκέφτεσαι ή που σε έμαθαν να σκέφτεσαι από τη στιγμή που σου έδωσαν τη καρακλίτσα που κάθεσαι. Αυτό είναι που εξοργίζει έναν που τρέχει από το πρωί ως το βράδυ να τα βγάλει πέρα και να ζήσει την οικογένεια του και όχι ο μισθός που παίρνεις. Αν τα δουλεύεις καλά κάνεις και τα παίρνεις. Σε ρωτάω λοιπόν τώρα... Εσύ τα δουλεύεις τα λεφτά που εισπράτεις κάθε μήνα από το κράτος?
Από το τρόπο που μιλάς μέσα από την ανάρτησή σου δείχνεις άλλα πράγματα. Γι αυτό πρόσεχε γιατί μπορεί να μην υπάρχει κάποιος αρμόδιος να σε ελεγχει ή κι αν υπάρχει να είναι σαν κι εσένα, αλλά μπορεί να βρεθεί κανάς τρελός και να σε πετάξει από κανα παραθυρο με αυτά που λεςι. Λίγη σεμνότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Σταματάω εδώ, αν και διαβάζοντας το κείμενό σου ήθελα να σου πώ περισσότερα αλλά όπως προείπα δεν μου αρέσει αυτή η αντιπαράθεση.
Πρόσεχε μόνο που εκφράζεις αυτές τις απόψεις σου γιατί όλοι οι χώροι δεν είναι το ίδιο και οι καιρόι είναι δύσκολοι για πολλούς
ANAΓΝΩΣΤΗΣ

---------------------------------------------------------

Συμφωνώ και επαυξάνω με αυτά που είπε ο δημόσιος υπάλληλος. Να πω επίσης ότι η ανάπτυξη θα έρθει απο σοβαρούς επιχειρηματίες και όχι μαγαζάτορες που τόσα χρόνια φοροδιέφευγαν και ζούσαν με τα λεφτά των επιδοτήσεων του κράτους. Από επιχειρηματίες που θα πράγουν και θα εξάγουν φαίρνοντας συνάλλαγμα στην χώρα όπως από αγροτικά προϊόντα ορυκτά και τουρισμό. Οι μαγαζάτορες και οι ψευτοιδιωτικοί υπάλληλοι που χάνουν την δουλειά τους την χάνÎ! �υν γιατί πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνουν περιττές αγορές. Αυτό φαίνεται ειδικά στην επαρχία όπου πολλές πόλεις συντηρούνταν από δημοσίους υπαλλήλους. Ευτυχώς θα αναπτυχθεί η χώρα αρκεί όλοι να αποκτήσουν φορολογική συνείδηση και να σταματήσουν να κράζουν τον διπλανό τους.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

------------------------------------------------------------


Εσύ χαρούμενε ΔΗΜΟΣΙΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ που αποκαλείς ΖΩΟ τον ιδιωτικό υπάλληλο
(http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_2250.html)
και απειλείς για άλλη μία φορά ότι δεν θα ρίχνεις το χρήμα σου στην αγορά, έχεις σκεφτεί ότι ΤΡΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΖΩΑ! Σου εύχομαι λοιπόν με παρόμοια κακία με τη δική σου, να καταργηθεί η μονιμότητα από τον άλλον μήνα και να σου κοπούν η χαρά και το γέλιο.
ANAΓΝΩΣΤΗΣ

---------------------------------------------------------------------

ΧΑΡΟΥΜΕΝΕ ΔΗΜΟΣΙΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ...ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ ΔΗΜΟΣΙΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ...ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 46 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ 1000 ΕΥΡΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ
ΔΟΥΛΕΙΑΣ (ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ).ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΠΑΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ .ΜΕΧΡΙ
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ
ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΥΜΠΟΝΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ
ΕΧΩ ΗΘΟΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ
ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ...ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΜΟΥ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ
ΒΡΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΩΣΤΟΙ.ΕΝΑ ΣΟΥ
ΛΕΩ ΟΜΩΣ Η ΖΩΗ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ
ΚΑΝΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΥ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΝ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ -ΓΙΑΤΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΙ ΑΡΧΕΣ ΘΑ ΤΟΥ
ΔΙΝΕΙΣ-ΕΝΩ ΕΧΩ ΕΓΩ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΟΣΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΣ.ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ.
ANAΓΝΩΣΤΗΣ


------------------------------------------------------------



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!