εμπιστευτικά έγγραφα στην ιστοσελίδα του Wikileaks, ότι προεκλογικά σε συνομιλία του με τον Αμερικανό πρέσβη στο Λονδίνο είχε χαρακτηρίσει τον σημερινό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν "αδύνατους, άπειρους, με έλλειψη βαθιάς γνώσης των πραγμάτων".
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας δεν δέχεται επικρίσεις μόνο από κυβερνητικούς κύκλους, αλλά και από διακεκριμένους οικονομολόγους, όπως ο Ντέιβιντ Μπλανσφλάουερ, πρώην μέλος της νομισματικής επιτροπής της Τράπεζας της Αγγλίας, ο οποίος ζήτησε από τον Μέρβιν Κινγκ να παραιτηθεί και τον χαρακτήρισε άτομο που "διψάει για την εξουσία και για να έχει επιρροή, και έχει αλλάξει τις απόψεις του πολλές φορές".
Ο κ. Μπλανσφλάουερ δήλωσε επίσης ότι ο Μέρβιν Κινγκ "με τους συμβιβασμούς του με τα πολιτικά κόμματα υπονόμευσε την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Αγγλίας".
Μετά τις εκλογές τον Μάιο, πράγματι, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, άλλαξε τις προηγούμενες απόψεις του για τους Κάμερον-Οσμπορν, κάνοντας ουσιαστική πολιτική παρέμβαση, με τις δηλώσεις του ότι "τα μέτρα που παίρνει η συμμαχική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος, είναι σωστά και αναγκαία".
Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία χαρακτήρισε τον Μέρβιν Κινγκ "πολιτικό πρόσωπο".
Η Ντάουνιγκ Στριτ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με τη θέση του Μέρβιν Κινγκ στην Τράπεζα της Αγγλίας, είναι ενδεικτικό όμως ότι ο εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Κάμερον απέφυγε να κάνει δήλωση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Μέρβιν Κινγκ, και αρκέστηκε να δηλώσει πως "δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας".
nooz.gr