tromaktiko: Σχετικά με τη σίτιση στο ΔΠΘ

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Σχετικά με τη σίτιση στο ΔΠΘ



Θα ηθελα να δωσω καποιες διευκρινισεις σχετικα με το θεμα που εχει προκυψει στο πανεπιστημιο μας. Την παρασκευη το βραδυ εκπροσωποι του Ε.Ι.Ν.....
δημοσιο οργανισμο που εχει αναλαβει τη χρηματοδοτηση της λεσχης οπου τρωμε, τη λειτουργια αλλα και τη συντηρηση της οπως και των εστιων συναντηθηκαν με τον ΣΟΦΕΚ αλλα και τους εργαζομενους της λεσχης κ επειτα ανακοινωσε το εξης: οτι στη λεσχη αυτη πλεον θα σιτιζονται μονο οι οικοτροφοι οι οποιοι στην πραγματικοτητα ειναι 549 περιπου.
Ως εκ τουτου γινεται αντιληπτο οτι ολοι οι υπολοιποι φοιτητες των σχολων της κομοτηνης, που δε διαμενουν στις εστιες και νοικιαζουν κανονικα σπιτι μεσα στην πολη, θα τρωνε στη λεσχη του χούτου. Αυτο δημιουργει τα εξης προβληματα:1) ειναι αδυνατον ολοι αυτοι οι φοιτητες(πολλες χιλιαδες) να εξυπηρετουνται απο μια μονο λεσχη, η οποια δεν εχει κ τον απαιτουμενο χωρο για να φιλοξενησει τοσες χιλιαδες φοιτητων. 2) Ο χουτος ως ιδιωτης απο τη στιγμη που θα εξυπηρετει μονος του ολους του φοιτητες κομοτηνης θα το εχει μονοπωλιο και θα μπορει να βαλει κ τιμες, ποσο μαλλον που θα αυξηθουν κ οι απαιτησεις σε τροφες.
Αλλη μια διευκρινιση που θα ηθελα να κανω ειναι οτι κ απο τους οικοτροφους φοιτητες δε θα μπορουν ολοι να τρεφονται στη σχετικη λεσχη καθως θα πρεπει να πλοιρουν καποια οικονομικα κρητηρια(αναλογα με το οικογενειακο εισοδημα).
Οσον αφορα τη συμπληρωση της φορμας για δωρεαν σιτιση, οταν πηγα να γραφτω εγω περσυ στη σχολη μου, μας ειπαν οτι δε χρειαζεται να τη συμπληρωσουμε καθως ειναι δωρεαν η σιτιση για ολους και δε χρειαζεται σχετικη καρτα.
Θα ηθελα να σας ενημερωσω επισης οτι απο χτες η πρυτανεια του δπθ τελει υπο καταληψη κ οτι σημερα το απογευμα γινεται συνελευση προκειμενου να γινουν καταληψεις σε σχολες για το προαναφερθεν θεμα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!