tromaktiko: Συνταγή της Ημέρας!

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Συνταγή της Ημέρας!



Πατάτα Τζάκετ με γέμιση Τόνου
Συνταγή για 2 άτομα

Από το: http://xs-recipes.com/

Υλικά:
2 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλη κονσέρβα τόνου, σε νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι/πιπέρι

Προετοιμασία:
Φούρνος μικροκυμάτων: Πλένουμε καλά τις πατάτες και τα τυλίγουμε σφιχτά σε μια χαρτοπετσέτα. Περνάμε τις πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό, για να βραχεί καλά το χαρτί. Πιέστε με τα χέρια σας τη χαρτοπετσέτα για να στραγγίξει το περιττό νερό αλλά να παραμείνει βρεγμένη. Τοποθετήστε τις πατάτες στο φούρνο μικροκυμάτων και ψήστε για 10 λεπτά. Για να είστε βέβαιοι ότι οι πατάτες είναι έτοιμες τρυπήστε με ένα μυτερό μαχαίρι. Αν το μαχαίρι δεν βρίσκει αντίσταση τότε η πατάτες είναι έτοιμες. Αν όχι τότε ψήστε για ακόμα 2-3 λεπτά.
Συμβατικός φούρνος: Πλένουμε καλά τις πατάτες και τα τυλίγουμε σφιχτά σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 200°C για μία ώρα και στη συνέχεια τρυπάμε με ένα μαχαίρι μυτερό. Αν το μαχαίρι βρει αντίσταση τότε επανατοποθετήστε τις πατάτες στον φούρνο και ψήστε για ακόμα 15-20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ μπορείτε να ετοιμάσετε τη γέμιση: Στραγγίστε τον τόνο από το νερό του και τοποθετήστε σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι λιώστε την σάρκα του ψαριού. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Τέλος, τρίβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο μπολ με υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν.
Όταν ψηθούν οι πατάτες και ενώ ακόμα είναι ζεστές με ένα μαχαίρι πρέπει να τις χαράξετε (κατά μήκος και μέχρι την μέση της πατάτας). Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας πιέστε ελαφρά τις πατάτες να ανοίξουν. Τοποθετήστε ένα πιρούνι στο εσωτερικό της πατάτας και λιώστε ελαφρά την σάρκα της χωρίς να την αφαιρέσετε από το εσωτερικό της.
Προσθέστε μια γενναιόδωρη δόση από το μείγμα τόνου στο εσωτερικό της πατάτας.
Σερβίρετε τις πατάτες όσο ακόμα είναι ζεστές.

Καλή Όρεξη!

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!