Φλούδες πατάτας με Τυρί και Μπρόκολο
Συνταγή για 4-6 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
6 πατάτες, μεσαίου μεγέθους
2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ, τριμμένο
2 φλιτζάνια μπρόκολο, κομμένα σε μπουκιές
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
Ξινή κρέμα (Sour Cream), (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις ψήνετε στον φούρνο όπως ψήνουμε τις πατάτες τζάκετ. Αφού ψηθούν καλά τις κόβουμε στη μέση. Με ένα κουτάλι ξύστε την περισσότερη σάρκα της πατάτας από το εσωτερικό, αφήνοντας όμως λίγη πάνω στην φλούδα.
Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ το μπρόκολο, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε το μπρόκολο να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Γεμίστε τις φλούδες πατάτας με μπρόκολο. Αραδιάστε πάνω από κάθε πατάτα αρκετό τριμμένο τυρί. Ψήστε τις φλούδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 210oC μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρονται ζεστές συνοδευόμενες με sour cream.
Καλή Όρεξη!