tromaktiko: Γιάννενα: Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα από την καθολική χιονόπτωση

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Γιάννενα: Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα από την καθολική χιονόπτωση



Σε εφαρμογή τέθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπήρξαν από την καθολική χιονόπτωση στο Νομό Ιωαννίνων. Το ύψος του χιονιού κυμάνθηκε από 7 (στα πεδινά) μέχρι και 30 εκατοστά στα ορεινά.


Για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου εργάζονται από το πρωί μηχανήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των Δήμων – Κοινοτήτων καθώς και μισθωμένα για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας. Με την άριστη συνεργασία που υπάρχει με την Τροχαία και τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, η πρόσβαση προς όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Νομού είναι ανοικτή, ωστόσο στα ορεινά, όπου επικρατεί παγετός, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Σήμερα με απόφαση του Νομάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη δεν λειτούργησαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με βάση τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο Παρασκευή.
Τέλος, από την Πολιτική Προστασία επισημαίνεται ιδιαίτερα προς τους οδηγούς, αλλά και προς όλους τους πολίτες, να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους, ιδιαίτερα τις νυχτερινές και τις πρωινές ώρες γιατί κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.



http://www.pamepreveza.gr/News/AllArticles/tabid/142/articleId/19073/----.aspx
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!