Σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Μωϋσέως, ανέφερε ότι στην προσπάθεια αυτή «θα λάβουν μέρος χίλιοι περίπου χορευτές από διάφορες σχολές της πόλης, αλλά και πολλοί εθελοντές Κύπριοι και ξένοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Αναμένεται ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή άτομα και από άλλες πόλεις, άτομα που θα μεταφερθούν στη Λάρνακα με λεωφορεία που έχουν διατεθεί γι' αυτό το σκοπό» είπε. Ανέφερε ακόμα ότι στα γραφεία του πολιτιστικού τμήματος του Δήμου Λάρνακας έχουν δοθεί μαθήματα για τα βήματα του χασάπικου που θα είναι η γνωστή «Φραγκοσυριανή» και πρόσθεσε πως θα υπάρχει και ένας πολύ μεγάλος αριθμός εθελοντών που βασικά θα επιβλέπουν την όλη προσπάθεια. «Είναι μια τεράστια κινητοποίηση η οποία αναμένεται να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Ωστόσο μοναδικό πρόβλημα που αναμένεται να προκύψει θα είναι οι καιρικές συνθήκες και σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν την διεξαγωγή του χορού, τότε θα ανακοινωθεί την ίδια στιγμή τη νέα ημερομηνία που θα γίνει η προσπάθεια αυτή» είπε.
Εξάλλου η λειτουργός των πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας Γιάννα Ιωάννου - Ψαρή ανέφερε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς του ρεκόρ Γκίνες οι χορευτές πρέπει να είναι ντυμένοι με την παραδοσιακή στολή του χορού, δηλαδή μαύρο παντελόνι, άσπρο πουκάμισο και μαύρα παπούτσια ενώ ο Δήμος θα δώσει δωρεάν σε όλους τους συμμετέχοντες κόκκινα ζωνάρια.
Επίσης η χορογραφία πρέπει να εκτελεστεί άψογα και συγχρονισμένα, να δοθεί ένα δυνατό σήμα εκκίνησης, ο χορός πρέπει να εκτελεστεί τουλάχιστον για πέντε λεπτά ασταμάτητα και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να χορέψουν είτε σε μια ευθεία γραμμή είτε σε πιο μικρές σειρές.
Σε άλλη ερώτηση η κ. Ιωάννου - Ψαρή είπε ότι στην εκδήλωση δεν θα παρίσταται εκπρόσωπος του βιβλίου ρεκόρ Γκίνες αλλά σε περίπτωση που τελικά ο στόχος επιτευχθεί τότε θα έρθει αντιπρόσωπος για να παραδώσει το επίσημο δίπλωμα. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες για πολυπληθέστερη χορογραφία κατέχει η Αγία Νάπα η οποία κατάφερε να μπει στο βιβλίο δύο φορές. Η πρώτη ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου 2007, όταν 268 άτομα χόρεψαν για πέντε λεπτά συρτάκι πάνω στην παραλία με τους συμμετέχοντες να είναι ομοιόμορφα ντυμένοι με στολή. Η δεύτερη φορά ήταν στις 29 Αυγούστου 2010 όταν 330 άτομα χόρεψαν σούστα.
Πηγή: ΚΥΠΕ