tromaktiko: Η "γυάλα"

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η "γυάλα"



Πάρτε το χαμπάρι, το πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι ο Δημόσιος τομέας γιατί δεν έχει ως ρόλο να παράγει...
 εξαγώγιμα προϊόντα, αλλά ο ιδιωτικός που ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ ότι το κάνει αλλά στην πραγματικότητα είναι ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΣ και ΚΡΑΤΙΚΟΔΊΑΙΤΟΣ.
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των ΜΕΓΑΛΟ - επιχειρηματιών προσπαθούν να κάνουν αρπαχτές πουλώντας ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ και μάλιστα ΜΕ ΚΑΠΕΛΟ τόσο στους πολίτες όσο και στο το ΔΗΜΟΣΙΟ. Η Ελληνική παραγωγή είναι σχεδόν ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ.
Που είναι η βιομηχανία, η βιοτεχνία, η αγροτική παραγωγή που μπορούν να φέρνουν συνάλλαγμα;
Οι μικρότερες ιδιωτικές ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (καφετέριες, εστιατόρια, περίπτερα, σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια, εμπορικά καταστήματα κλπ) ανακυκλώνουν τα χρήματα των μισθωτών (δημοσίων κ ιδιωτικών) και δεν συμβάλλουν στο να μη φεύγουν χρήματα από τη χώρα αλλά ούτε και να μπαίνουν φρέσκα απ' το εξωτερικό.
Ζούμε μέσα σε μια γυάλα όπου κανείς δεν βάζει φρέσκο νερό. Ανακυκλώνουμε αυτό που έχουμε, αλλά αυτό εξατμίζεται και χάνεται μέρα με τη μέρα και το αποτέλεσμα θα είναι αναπόφευκτο ...
Αντίθετα με ο,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, σήμερα, έτσι όπως είναι η κατάσταση, μόνο το ΔΗΜΟΣΙΟ μπορεί να κάνει ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, οι υπόλοιποι θέλουν απλά να ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ.
Αυτός είναι ο περίφημος Νόμος των αγορών. Αυτά είναι τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ της Οικονομίας μας.
ΟΣΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΛΥΣΗ.
Και αυτή η λύση είναι μία :
ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΩΤΟΚΊΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΕΊΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!