tromaktiko: ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΗ ΛΕΞΗ...ΧΙΟΝΙ !!!

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΗ ΛΕΞΗ...ΧΙΟΝΙ !!!



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : Απο τις πρώτες πρωινές ώρες η αίσθηση του κρύου στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι πολύ αισθητή. Θα χιονίσει αρχικά σε περιοχές της χώρας που συνορεύουν με την Αλβανία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία.
Σιγά σιγά θα αρχίζει να χιονίζει οχι μόνο στην γραμμή των Βορείων συνόρων της χώρας αλλά και σε διάσπαρτες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (ορεινές και ημιορεινές). Ιδιαίτερα έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα Βόρειο-Δυτικά αλλά και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές η πεδινές περιοχές. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα χιονοπτώσεων στη Βόρεια Ελλάδα θα εξασθενήσουν και θα ξεκινήσουν πάλι προς το βράδυ κάποιες πολύ ασθενείς χιονοπτώσεις σε περιοχές των συνόρων της Βόρειο-Δυτικής και Βόρειας χώρας. Οι χιονοπτώσεις προς το βράδυ θα ''κατεβαίνουν'' νοτιότερα...στα ορεινά δηλαδή της Κεντρικής χώρας και θα απασχολήσουν ιδιαίτερα την Στερεά, περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και την Κεντρική Πελοπόννησο (λιγότερο έντονα τα φαινόμενα εκεί). Απο αργά το βράδυ και προς τα ξημερώματα του Σαββάτου θα χιονίσει ασθενώς και στα ορεινά της Κρήτης σε μεγάλα αρχικά υψόμετρα και πιθανώς στα ορεινά της Εύβοιας.

ΣΑΒΒΑΤΟ : Ξεκινάει η μέρα με αρκετές και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης καθώς και ασθενή φαινόμενα στα ορεινά της Εύβοιας. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθέι οτι αναμένουμε το ξεκίνημα της μεγάλης κακοκαιρίας !!! Απο το μεσημέρι του Σαββάτου δηλαδή… Έτσι λοιπόν απο το μεσημέρι του Σαββάτου φαίνεται να επηρεάζονται με χιονοπτώσεις τα ορεινά, ημιορεινά αλλά και κάποια πεδινά τμήματα της : Στερεάς Ελλάδας (ιδιαίτερα της Ανατολικής Στερεάς), της Ευβόιας, των Σποράδων αλλά και τοπικών περιοχών του Βόρειο-Ανατολικού Αιγαίου. Ενδέχεται να χιονίσει σε περιοχές της Μαγνησίας αλλά και της Νότιο-Ανατολικής Χαλκιδικής. Επίσης οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης θα ενταθούν, ενω δεν αποκλείεται τα ορεινά και κάποια απο τα ημιορεινά τμηματα της Κέντρο-Ανατολικής Πελοποννήσου να ασπρίσουν. Όσο για την Αττική, χιονοπτώσεις ασθενείς αλλά και κατά τόπους εντονότερες θα δεχτούν όπως μέχρι τώρα φαίνεται, τα Βόρεια (απο το ύψος του Ολυμπιακού Σταδίου) και Βόρειο-Ανατολικά προάστια. Στις πολύ ορεινές περιοχές του νομού...ετοιμαστείτε για χιονοπόλεμο!!! Τα υπόλοιπα μέρη βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα για χιονόνερο και ίσως για κάποιες ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις (κυρίως στα Βόρειο-Δυτικά και Ανατολικά τμήματα). Χιονόνερο ίσως εκδηλωθέι και στα παραθαλάσσια τμήματα της Αττικής...

Λεπτομέριες για την Κυριακή θα δωθούν το Σάββατο...


Με εκτίμηση,

Καλλιάνος Ιωάννης
Μαθηματικός
MSc Εφαρμοσμένα Μαθηματικά
Μετεωρολόγος Παρατηρητής

www.kairos1.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!