tromaktiko: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ




Την 18η Δεκεμβρίου 2010, έλαβε χώρα η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, η οποία εφέτος ήταν αφιερωμένη στο Άγιο Δωδεκαήμερο, με τίτλο «Επεφάνη ο Σωτήρ». Η εκδήλωση έγινε την 7η απογευματινή του Σαββάτου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τριπόλεως, το οποίο ήταν κατάμεστο από κόσμο, παρουσία των αρχόντων της Τριπόλεως, λοιπών προσκεκλημένων προς τούτο, Κλήρου και Λαού της Μητροπόλεως.

Βυζαντινούς ύμνους των Εορτών έψαλλε ο Χορός των Ιεροψαλτών και ο Γυναικείος Βυζαντινός Χορός της Μητροπόλεώς μας υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Βασιλείου Γεωργαρά. Επίσης κάλαντα και τραγούδια της εορτής ακούστηκαν από την Παραδοσιακή Χορωδία της Μητροπόλεώς µας, υπό την διεύθυνση της κ. Μύριαμ Μαρίνου. Αποσπάσματα από το Συναξαριστή της Εκκλησίας και την «Παναγία του Κάστρου» του Παπαδιαμάντη πλαισίωσαν τους ύμνους και τα κάλαντα, τα οποία παρουσιάστηκαν πολύ εύστοχα από τα παιδιά της Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με τον Χαιρετισμό, τις ευχαριστίες και τις Αρχιερατικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ενώ παραλλήλως προσεφέρθησαν νηστίσιμα γλυκίσματα και αναψυκτικά σε όλους τους παρευρισκομένους.
+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!