tromaktiko: Περί πολυτεχνικού επιδόματος

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Περί πολυτεχνικού επιδόματος



Ως πολύτεκνος και εγώ, θα ήθελα να ευχαριστήσω την αγαπητή αναγνώστρια που  τόσα χρόνια ταΐζει εμένα και την οικογένεια μου....
Βέβαια επειδή η βοήθεια της δεν μου αρκεί, απλά και μόνο από ευχαρίστηση δουλεύω ως μισθωτός, έτσι για να μη δίνω στόχο στον περίγυρο μου. Το αστείο είναι ότι και η σύζυγος μου(μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών) έχει και αυτή το καπρίτσιο να δουλέυει.
Αν υπολογίσεις και το επίδομα του Κράτους Πρόνοιας στο οποίο ζούμε, τότε πιστεύω ότι η απόκτηση ενός σαλέ με θερμαινόμενη πισίνα και όλα τα απαραίτητα πολυτελή αξεσουάρ δεν είναι μακριά.Περιμένω φυσικά και το λανσάρισμα ενός νέου επταθέσιου κάμπριο για τις βόλτες μας στην παραλιακή.Επίσης πρόσφατα έλαβα πρόσκληση εγγραφής στο κλειστό club μέλη του οποίου είναι φτωχογιατροί του Κολωνακίου, υπεργολάβοι κρατικών έργων,και πολλοί άλλοι παρόμοιας οικονομικής επιφάνειας.Προβληματίζομαι όμως γιατί στο Σύνταγμα της Ελλάδας (άρθρο 21) ενώ γράφει ότι ''οι πολύτεκνοι έχουν το δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος'' για τα άλλα μέλη του club δεν γίνεται κάποια αναφορά και φοβάμαι μήπως νιώθουν μειονεκτικά απέναντι μου.
       Μα τι λέω ο ανόητος.....
Υπάρχουν κάτι υποανάπτυκτες χώρες της Βόρειας  Ευρώπης με άθλια συστήματα Κοινωνικής Πρόνοιας που έχουν θεσπίσει περισσότερα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων.Εκεί θα πάω.
ΥΣ.
   Όσο για σένα αγαπητή αναγνώστρια σε αρκετά χρόνια απο τώρα μην παραξενευτείς όταν τα περισσότερα παιδιά που θα βλέπεις στις παιδικές χαρές θα είναι αλλοδαπών.Αυτά βέβαια δεν θα τα ταΐζεις εσύ και εκείνα ποτέ δεν θα χτυπήσουν την πόρτα σου για να πουν τα κάλαντα. Ή μήπως θα φοβάσαι να ανοίξεις;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

πρεπει οι γραφικοι ελληνες πια να σταματησουν...ναι, ειναι συνετο και σωστο και απαραιτητο οι αδυναμες οικογενειες να εχουν κινητρο να τεκνοποιουν παραπανω για την συνεχιση του γενους και τη λυση του δημογραφικου προβληματος...ολοι πληρωνουν την τεχνητη κριση και την κατοχη που βιωνουμε εν ετη 2010...δεν ακουτε καλα...??? 40.000 ευρω το εισοδηματικο οριο για την χορηγηση του επιδοματος...δεν σας φτανουν ετησιως τα 40.000+ να ζησετε εσεις και τα παιδια σας...??? αλλοι βγαζουμε κατω απο 30.000, κατω απο 25.000-20.000, μην πω ωρε και κατω απο 15.000 ολο τον χρονο...ειστε στην ιδια μοιρα...??? ειστε σοβαροι οτι δεν σας αρκουν τα 40.000+ ευρω το χρονο να ζησουν οι οικογενειες σας αξιοπρεπως, και εχετε αναγκη το πολυτεκνικο επιδομα...??? ειμαστε αξιοι της μοιρας μας λοιπον, αν ειστε ανικανοι να κανετε σωστη διαχειρηση των οικονομικων σας...ασχοληθειτε με τιποτα αλλο λοιπον, και πειτε ευχαριστω που περνετε ακομα και αυτα, ενω αλλοι αγωνιζονται για το μεροκαματο και ειναι ανεργοι, και θα απολυθουν εκατονταδες χιλιαδες, δεν θελει να σας ακουει ο κοσμος...ειναι το πιο δικαιο μετρο που εχει ανακοινωθει ποτε στον τοπο...μαγκια και συγχαρητηρια στους ιδεοληπτες αυτου του μετρου...δεν μπορουν αλλοι και αλλοι, να παιρνουν χαρτζιλικι απο το κρατος για χλιδα και πολυτελειες, εστω και για το λογο των παιδιων, ενω ολοι ζοριζομαστε και σκεφτομαστε αν θα κανουμε “οικογενεια”...σιωπη τωρα...!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!