tromaktiko: Περί Χριστιανισμού - Εκκλησίας

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Περί Χριστιανισμού - Εκκλησίας



Οιοσδήποτε έχει μία ελάχιστη έφεση αναζήτησης και έρευνας, δύναται να ανακαλύψει ότι η όλο το "χριστιανικό" - εκκλησιαστικό θα ταίριαζε καλύτερα...
οικοδόμημα είναι οι ορισθέντες στην Α' Οικουμενική Σύνοδο στην Νίκαια της Βιθυνίας, κανόνες. Εκεί 318 επίσκοποι μετά από πρόσκληση του "Μεγάλου" Κωνσταντίνου, απεφάσισαν τι θα είναι η "Χριστιανική πίστη", κρατώντας όσα ευαγγέλια τους βόλευαν και πετώντας ακόμα περισσότερα. Εκεί επίσης εδόθησαν και ο βασικές οδηγίες για την αντιμετώπιση κάθε άλλης θρησκείας και των "αιρέσεων". Το δόγμα αν!
 τιμετώπισης απλό: Όσοι επιθυμούσαν να κρατήσουν την δική τους θρησκεία-θεολογία, εφυλακίζοντο, ατιμάζοντο, εδημεύονταν οι περιουσίες τους, έχαναν την δημόσια θέση τους και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός. Πατρώοι ναοί καταστράφηκαν, αγάλματα απείρου κάλλους έγιναν ασβέστης, άπειρα συγράμματα (απείρως περισσότερα απ' όσα διεσώθησαν) εκάησαν ή εκρύβησαν, παραδόσεις χιλιετιών θεωρήθηκαν μιαρές, φιλοσοφικές σχολές έκλεισαν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες καταργήθηκαν. Και όλα αυτά με την ενεργή ανάμιξη και προτροπή καθαρμάτων και κοινών εγκληματιών οÎ!
 ¹ οποίοι έγιναν "άγιοι" και "μεγάλοÎ!
 ¹". Με
ρικά παραδείγματα: "Μεγάλος" Κωνσταντίνος (θανάτωσε την γυναίκα και τον γιό του), "Μέγας" Θεοδόσιος (σφαγή 15.000 Ελλήνων στην Θεσσαλονίκη επειδή δεν ήθελαν να απαρνηθούν την πατρώα θρησκεία), "Αγιος" Χρυσόστομος (καίων αρχαία συγγράμματα, καθυβρίζων αισχρά τους Έλληνες, καταστροφέας αρχαίων ναών και ναι... του ναού της Εφεσίας Αρτέμιδος - ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου). Θαυμάστε τους! Συγκρίνετε την αθλιότητά τους με το Φως της Ελληνικής Διανόησης! Και εν τέλει: Τι σχέση έχει ο Χριστός με όλες αυτές τις κτηνωδίες; Και σε τελική ανάλυση!
 : Ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να πιστεύει και να φιλοσοφεί κατά τα δικά του θελήματα. Κανείς δεν είναι αιρετικός ή αντι-χριστιανός μόνο και μόνο επειδή θεολογεί-φιλοσοφεί με διαφορετική σκέψη και σε άλλη κατάσταση.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!