tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ " Γράμμα νεοσυλλέκτων από την Θήβα"

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ " Γράμμα νεοσυλλέκτων από την Θήβα"



Παρατηρώ και εγώ με τη σειρά μου όλο αυτό το διάστημα συνεχόμενα παράπονα από μαμάδες και μαμάκιδες.
Παράπονα για τις «κακές» συνθήκες στα στρατόπεδα, για το φαγητό, για το ότι ο ΕΣ δεν είναι ξενοδοχείο 5 αστέρων και διάφορα τέτοια.
Δηλαδή βρε παλικάρια (;) εμείς που βγήκαμε έξω τη νύχτα των Ιμίων με -17οC και είχαμε στα 2.5 χλμ τα Τουρκικά ΤΟΜΠ και τον δαγκώναμε, αλλά είχαμε το δάχτυλο στην σκανδάλη και τα μάτια ανοιχτά όλο το βράδυ –όταν εσείς κοιμόσασταν αγκαλιά με τον αρκούδο σας- πάθαμε κάτι;  Όταν ήμασταν επιφυλακή έξω με σκηνάκια για 10 ημέρες μες το χιόνι και τη λάσπη… και για τουαλέτα και υγιεινή ούτε λόγος, ας είναι καλά οι θάμνοι, αρρωστήσαμε;  Ίσα-ίσα όταν ακούσαμε εκείνο το «…αμύνεσθαι περί πατρίς» όλοι μας είχαμε από αυτά που διαχωρίζουν τους άντρες από τα αγο!
 ράκια, γιατί εκείνη τη στιγμή ήμασταν οι Έλληνες στρατιώτες που θα υπερασπιζόμασταν τις οικογένειές μας και την πατρίδα μας, αλλά και τις δικές σας οικογένειες. Τώρα η πατρίδα ζητάει με τον δικό της τρόπο να προετοιμάζεστε για να υπερασπίσετε και εσείς τις οικογένειές σας και αντί να το δείτε από αυτή την πλευρά, ζητάτε από τις οικογένειές σας να σας υπερασπιστούν;
Όλοι γνωρίζουμε πως εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει ο στρατός, αλλά εάν όντως έχεις τα απαραίτητα κότσια – και ειδικά τώρα που η θητεία είναι ούτε χρόνος- δεν θα καταλάβεις πως πέρασε η θητεία και όταν θα συζητάς με τους φίλους σου θα αναπολείς αυτές τις στιγμές.
Θα πρέπει όμως να  γνωρίζετε πως στο στρατό δεν υπάρχει η ατομική πειθάρχηση (ή αλλιώς καψόνι) αλλά η ομαδική. Στον πόλεμο δεν είσαι μόνος είσαι με την ομάδα – διμοιρία σου και ο καθένας ξεχωριστά με την ειδικότητά του είναι μέρος αυτής. Οπότε εάν κάποιος δημιουργεί πρόβλημα, όλοι την πληρώνουν. Είστε σύνολο, με τις ιδιαιτερότητες του καθενός που πρέπει να ισορροπούν σε ένα μέσο όρο που θέλει ο στρατός. Οπότε εάν ένας βρωμίζει την τουαλέτα –και δεν σέβεται τους συνανθρώπους του- όλοι την πληρώνουν. Και μάθετε επιτέλους να λειτουργείτε σαÏ!
 ‚ υπεύθυνοι άντρες και όχι σαν κακομαθημένα παιδάκια της γενιάς του αντισηπτικού και του betandine. Έλεος πια… είστε βαρετοί εσείς οι τζάμπα μάγκες. Άντρες δεν γίνεστε μόνο εάν κάνετε έρωτα με γυναίκα. Άντρες γίνεστε και με την συμπεριφορά και την στάση ζωής σας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!