tromaktiko: Πολίτης που προσπαθεί να εξυπηρετηθεί σε δημόσια υπηρεσία (στον οργανισμό εργατικής κατοικίας)

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Πολίτης που προσπαθεί να εξυπηρετηθεί σε δημόσια υπηρεσία (στον οργανισμό εργατικής κατοικίας)



Πέμπτη δέκα Νοεμβρίου του δύο χιλιάδες δέκα.
Η ώρα είναι δέκα το πρωί, και ο πολίτης αποφασίζει να ασχοληθεί με το πρόβλημα του.
Τηλεφωνεί ο πολίτης στο 210 5281581 στην γραμματεία της προέδρου του Ο.Ε.Κ.

Πολίτης, γεια σας θα ήθελα να μάθω που βρίσκεται μία επιστολή που κατέθεσα στις είκοσι εννέα Νοέμβριο στο γενικό πρωτόκολλο του οεκ.

Υπάλληλος, τι ακριβώς αφορά η επιστολή σας κύριε;

Πολίτης, έχω πάρει ένα σπίτι στο Ολυμπιακό χωριό, στο δάπεδο του γκαράζ κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες ρωγμές. Φοβάμαι μήπως οι ρωγμές αυτές είναι ρωγμές του υπεδάφους και όχι απλά του δαπέδου. Οπότε καταλαβαίνετε πως υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για την στατικότητα του κτιρίου.

Υπάλληλος, δεν ξέρω τι να σας πω κύριε, δεν έχει φτάσει σε εμάς τέτοια επιστολή.

Πολίτης, μα τι λέτε την έχω στείλει υπ όψιν του προέδρου.

Υπάλληλος, δεν ξέρω κύριε, δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να ρθείτε στο γενικό πρωτόκολλο όπου καταθέσατε την επιστολή, και να σας πουν, σε ποιον την έχουν χρεώσει.

Ξεκινά ο πολίτης και κατεβαίνει στην οδό Σολομού όπου βρίσκονται τα γραφεία του οεκ, και απευθύνεται στο γενικό πρωτόκολλο στον πρώτο όροφο.

Πολίτης, καλημέρα θα ήθελα να μάθω που βρίσκετε αυτή η επιστολή, και ποιος την έχει χρεωθεί.

Υπάλληλος, την έχει χρεωθεί το γραφείο προέδρου κύριε.

Ανεβαίνει ο πολίτης στον όγδοο όροφο στο γραφείο προέδρου.

Πολίτης, καλημέρα, με στείλανε από το πρωτόκολλο, για αυτήν την επιστολή την οποία έχει χρεωθεί το γραφείο προέδρου, δηλαδή εσείς.

Υπάλληλος, ρίχνει μια ματιά στην επιστολή ( την οποία ο πολίτης είχε σε φωτοαντίγραφο ) και λέει, στον πέμπτο κύριε, στο γραφείο κατασκευών.

Κατεβαίνει ο πολίτης στον πέμπτο, στο γραφείο κατασκευών.

Πολίτης, καλημέρα, με στείλανε από το γραφείο προέδρου για αυτήν την επιστολή.

Υπάλληλος, (αφού διαβάζει στα γρήγορα την επιστολή ) κακώς σας στείλαμε σε εμάς κύριε, την υπόθεση την έχει χρεωθεί ο κύριος Α, στο γραφείο προέδρου.

Πολίτης, μα από εκεί μας στείλανε εδώ.

Υπάλληλος, κακώς κύριε, στον κύριο A. θα πάτε.

Ανεβαίνει ο πολίτης ξανά στον όγδοο, και πάει στο γραφείο του κυρίου A.


Πολίτης, καλημέρα κύριε, μας είπανε ότι έχετε χρεωθεί την υπόθεση που μας απασχολεί.

Κος Α., διαβάζει την επιστολή, ξύνοντας με το ένα χέρι το αυτί του και λέει, γιατί ήρθατε εδώ κύριε;

Πολίτης, μα κύριε δεν ήρθα από μόνος μου, κάποιος με έστειλε σε εσάς.

Κος Α., κοιτάξτε κύριε, πρέπει να απευθυνθείτε εκεί από όπου πήρατε το σπίτι σας...

Πολίτης, μα από τον οεκ το πήρα κύριε, που να απευθυνθώ...

Κος Α., όχι κύριε από την ολυμπιακό χωριό Α.Ε. έχετε πάρει το σπίτι εκεί πρέπει ...

Πολίτης, τι είναι αυτά που λέτε κύριε, εγώ τα δικαιολογητικά στην εργατική κατοικία τα υπέβαλα, αυτά που λέτε μου ακούγονται παράλογα, άλλωστε η ολυμπιακό χωριό Α.Ε. διαλύθηκε, έκλεισε!!!

Κος A., μην φωνάζετε κύριε, ποιος σας είπε ότι έκλεισε η εταρία ολυμπιακό χωριό Α.Ε. Θα κατεβείτε στον πρώτο, θα περάσετε στο διπλανό κτίριο και θα βρείτε τον κύριο K. η την κυρία M. εκεί πρέπει να απευθυνθείτε.

Μαζεύει την πραμάτια του ο πολίτης, και ξεκινά για τον νέο προορισμό που είναι ο πρώτος όροφος και ο κύριος Κάντας. Ψάχνοντας σε άδεια γραφεία και στα χαμένα, βρίσκει μία υπάλληλο να ρωτήσει.

Πολίτης, καλημέρα, ψάχνω την κυρία M.

Υπάλληλος, δεν είναι εδώ λείπει.

Πολίτης, ο κύριος K. είναι εδώ;

Υπάλληλος, νομίζω είναι εδώ. Προχωρήστε στο βάθος και δεξιά, ανεβείτε στον πάνω όροφο και ρωτήστε εκεί.

Πολίτης, καλημέρα, ο κύριος Κ.

Κος K. , μάλιστα, τι θα θέλατε.

Πολίτης, μας έστειλε σε εσάς ο κύριος Αντωνάκος, για αυτήν την υπόθεση. Μας είπε πως επειδή το σπίτι μου βρίσκεται στο Ολυμπιακό χωριό, ανήνει στην δική σας αρμοδιότητα, δηλαδή στην ολυμπιακό χωριό Α.Ε.

Υπάλληλος, μα τι είναι αυτά που λέτε κύριε, η ολυμπιακό χωριό Α.Ε. έχει κλείσει. Εμείς δεν έχουμε καμιά αρμοδιότητα πλέον. Δεν έχω καν πρωτόκολλο, για να δεχτώ το αίτημα σας. Εγώ αυτήν την στιγμή δεν ξέρω που θα βρίσκομαι αύριο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας έστειλε εδώ ο κύριος Αντωνάκος.

Πολίτης, τι θέλετε κύριε να ξέρω εγώ. Δύο ώρες περιφέρομαι σαν ηλίθιος από γραφείο σε γραφείο, και ο ένας με στέλνει στον άλλον, δηλώνοντας όλοι αναρμόδιοι. Πάρτε τηλέφωνο εσείς τον A και ρωτήστε τον, συνάδελφο σας είναι.

Παίρνει το τηλέφωνο στο χέρι ο κύριος K. , και καλεί τον κύριο A.. Δυστυχώς για τον πολίτη, ο A. ήταν σε συνάντηση με την πρόεδρο και δεν μπορούσε να μιλήσει και να εξηγήσει στον K

Κος K, δυστυχώς κύριε δεν μπορώ να κάνω κάτι. Μόνο στο γραφείο προέδρου μπορούν να σας νοηθήσουν, δηλαδή στο γραφείο του κυρίου A.

Πολίτης, μα τι λέτε κύριε τρέλα πουλάτε. Από εκεί έρχομαι, με εμένα βρήκατε να παίξετε.

Βγαίνει έξω από το γραφείο ο πολίτης έξαλλος, και αποφασίζει να επικοινωνήσει με το γραφείο της Υπουργού εργασίας στο τηλέφωνο 210 5289102 . Αφού η υπαλληλος στο γραφείο της Υπουργού, ακούει το πρόβλημα του πολίτη, τον παραπέμπει στην αρμόδιο συνεργάτιδα της υπουργού για αυτά τα θέματα κυρία Γ τηλ. 210 3368348

Κυρά Γάκη, καλημέρα τι θα θέλατε.

Πολίτης, εχω πάρει ένα σπίτι από τον οεκ. Το σπίτι είναι έτοιμο να πέσει. Έχω έρθει στα γραφεία του οεκ, για να τους πω το πρόβλημα μου, ότι το σπίτι που μένω και ανήκει στον οεκ θα πέσει. Έχω πάει σε δέκα γραφεία, έχω μιλήσει με είκοσι υπαλλήλους, και όλοι μου λένε ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα. Μήπως μπορείτε να μου πείτε σε ποιον πρέπει να πάω για να πώ ότι θα πέσει το σπίτι μου;

Κα Γ , ηρεμήστε κύριε, θα φροντίσω εγώ μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα Τρίτη, να επικοινωνήσω με τον οεκ ….

Πολίτης, τι λέτε κυρία ποια Δευτέρα, και ποια Τρίτη, σας είπα εδώ είμαι στον οεκ και προσπαθώ από το πρωί εδώ και τρείς ώρες, να μάθω που πρέπει να απευθυνθώ για να βρω άκρη, και εσείς μου λέτε πως από Δευτέρα θα μιλήσετε για το πρόβλημα μου.

Κα Γάκη, λυπάμαι κύριε δεν μπορώ τώρα να κάνω κάτι άλλο.

Πολίτης, εντάξει ευχαριστώ, άντε γεια.

Μετά το τηλεφώνημα ο πολίτης, απογοητευμένος πλήρως, ανέβηκε ξανά στον όγδοο όροφο, στον κύριο Α . Αυτός με << έκπληξη>> άκουσε ότι ο κύριος Κ τον ξαναέστειλε επάνω. Μετα, αφού πρώτα δήλωσε εξοργισμένος, με την συμπεριφορά των συναδέλφων του, που ταλαιπωρούν τους πολίτες, μας έστειλε ξανά στον πρώτο όροφο, στην κυρία Ψ, όπου ο πολίτης κατέθεσε εκ νέου την επιστολή του σε κάποιο άλλο πρωτόκολλο, με νέο αριθμό.

Βέβαια ο πολίτης ποτέ δεν έμαθε, ποιος τελικά είναι υπεύθυνος για το θέμα του. Δεν έμαθε και δεν θα μάθει ποτέ, τι έγινε και που βρίσκεται η πρώτη επιστολή που κατέθεσε. Δεν έμαθε και δεν θα μάθει ποτέ γιατί τόσες ώρες καποιοι των ταλαιπωρούσαν, και του συμπεριφερόντουσαν σαν διανοητικά καθυστερημένο.

Έτσι απλά και την επόμενη φορά ο πολίτης, θα παρακαλέσει κάποιον να τον συνοδεύσει ( ο πολίτης που ταλαιπωρείται επί ώρες στον οεκ είναι τυφλός ) στα γραφεία του οεκ, για να μάθει τι γίνετε με την υπόθεση του !!!

Σαν υστερόγραφο, θα ήθελα να πω διό λόγια.

Ο αξιότιμος πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς, είπε κάποια στιγμή << θα μας πάρουν με τις πέτρες >>

Εγώ προσωπικά φιλαράκο ( εάν μπορούσα, λόγω του ότι είμαι τυφλός, και η ταλαιπωρία του πολίτη που περιγράφω ποιο πάνω, αφορά εμένα ) θα ήθελα να σας πάρω με τις πέτρες.

Κανέναν από εσας τους επαγγελματίες εθνοπατέρες, που μου καταδυναστεύετε την ζωή από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Που με ταλαιπωρείται καθημερινά. Που μου δυσκολεύεται την καθημερινότητα απλά για να επιβεβαιωθείτε, για να αισθάνεστε ισχυροί.

Κανέναν από όλους εσάς, που έχετε κάνει ηδονή σας την ταλαιπωρία μου, εφόσον η ψυχή και τα αισθήματα, έχουν εγκαταλείψει προ πολλού τα βρωμερά παχύσαρκα κουφάρια σας, και με τίποτε άλλο δεν μπορείτε ποια να χαρείτε, να ηδονιστείτε.

Βρωμεροί καρεκλοκενταυροι, ψευτοδημοκράτες, πατριδοκάπηλοι, γραβατομένοι σαπιοκοιλαράδες, ανθρωπόμορφες ύαινες. Τολμάτε με περίσσιο θράσος να λέτε ότι φταίμε όλοι, ότι μαζί τα φάγαμε. Όχι παληκαράδες και νταήδες με τους μπάτσους φρουρούς σας, τους οδηγους σας, και της αμαξάρες σας. Δεν φταίμε όλοι για την κατάντια σας.

Άλλωστε εσείς δεν θα περιμένετε ποτέ σε κάποια ουρά για να εξυπηρετηθείτε, δεν θα προσπαθήσετε ποτέ να κλείσετε ραντεβού, με γιατρό του ικα από το 184, δεν θα περιμένετε ποτέ σε κάποια στάη το λεοφωρείο που δεν θα έρθει ποτέ γιατί απεργεί, να σας πάει στην δουλειά σας, δεν θα χρειαστεί ποτέ να βρεθείτε στριμωγμένοι με εκατοντάδες άλλους, στην αίθουσα κάποιου ΟΑΕΔ, να προσπαθείτε να ανανεώσετε την κάρτα ανεργίας. Για ένα πράγμα με στεναχωρά ιδιαίτερα η αναπηρία μου, φιλαράκο πολιτικέ. Γιατί δεν θα μπορέσω ποτέ να σε σημαδέψω ανάμεσα στα μάτια και να σου πω, γιατί ρε ....

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!