tromaktiko: Δήλωση Χρ. Μάτη για Τραμ - Θαλάσσιες Αστικές Συγκοινωνίες

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση Χρ. Μάτη για Τραμ - Θαλάσσιες Αστικές Συγκοινωνίες



Ώρα για καθαρές απαντήσεις για

Τραμ – Θαλάσσιες Αστικές Συγκοινωνίες
«Η παράταξη μας έχει λάβει σαφή θέση υπέρ της κατασκευής τραμ και της λειτουργίας θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να μειωθεί η κυριαρχία του ΙΧ στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, αντιμετωπίζουμε θετικά την προκήρυξη μελέτης σκοπιμότητας για τα δύο έργα από πλευράς του Υπουργείου Μεταφορών για να ξεκαθαρίσει η βασιμότητα της υλοποίησης τους.
Διαβάζοντας τις ενστάσεις που εκδηλώνει η ομάδα εργασίας που συστάθηκε από το ΤΕΕ για να εξετάσει το Ενιαίο Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών Μεταφορών Ευρύτερης Περιοχής Θεσσαλονίκης, κατανοούμε ότι δεν αμφισβητούν την λειτουργικότητα των δύο έργων για την πόλη, αλλά τη χρηματοοικονομική επιτευξιμότητα τους.
Επειδή οι πολίτες απαιτούν από όλους υπεύθυνες απαντήσεις, γιατί δεν αναλαμβάνει η ομάδα εργασίας του ΤΕΕ, η οποία περιβάλλεται με το κύρος του Επιμελητηρίου, την μελέτη σκοπιμότητας που προκήρυξε το Υπουργείο Μεταφορών;
Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν που πηγαίνει η πόλη μέσα από τη σύνθεση των απόψεων και όχι παρακολουθώντας τους αρμοδίους να επιδίδονται σε ένα διάλογο χαρακωμάτων, χωρίς να κρύβουν ότι δεν επικοινωνούν μεταξύ τους.
Το τοπίο πρέπει να πάψει να είναι θολό και οι αντιπαραθέσεις άγονες. Αρκετά το πληρώσαμε αυτό στη δεκαετία του 1990.»


Χρήστος Μάτης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!