tromaktiko: Απάντηση στο "Να κατέβω στους δρόμους για ποιους;"

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση στο "Να κατέβω στους δρόμους για ποιους;"



Λίγα πράγματα για το προφίλ του ανθρώπου που σου απαντάει, γιατί νομίζω ότι έχει σημασία ποιος λέει τι. (αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_62.html )
Είμαι άνεργος 29 χρονών εδώ και 6 μήνες με σπουδές και μεταπτυχιακό στις θετικές επιστήμες. Έχω και τις γνώσεις και όρεξη για δουλειά αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν κουνιέται φίλο. Ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να έχεις γνωστό γιατί οι θέσεις είναι ελάχιστες και οι άνθρωποι με προσόντα πολλοί.  Αποφάσισα να φύγω από την Ελλάδα σε λίγες ημέρες και να αφήσω πίσω την μου οικογένεια και τους φίλους μου, αποφάσισα να μην κάνω δική μου οικογένεια γιατί δεν θα μπορώ να παρέχω όλα όσα είχα εγώ, τα απαραίτητα για ένα παιδί, τα εφόδια να μπορεί να αγωνιστεί. Δεν δέχτηκα ποτέ να εργαστώ μαύρα γιατί είχα την πολυτέλεια να μπορεί να με στηρίξει η οικογένειά μου προκειμένου να μην με εκμεταλλευτούν.

Θέλω να σου πω τα παρακάτω, είναι αφελές να ζητάς εξοικείωση των μισθών, επιδομάτων και προνομίων (βλέπε μονιμότητα) προς τα κάτω. Πρέπει να αγωνιστείς για το καλύτερο, για σένα, πρέπει να βγεις στους δρόμους για σένα, για κανένα δημόσιο υπάλληλο.
Μπορεί να θεωρούν σήμερα πολλά αυτά που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι λάθος, δεν παίρνουν πολλά, εσύ παίρνεις λίγα, δεν είναι λύση να παίρνουν λιγότερα, λύση είναι να παίρνεις εσύ περισσότερα, Δεν τους στηρίζεις, δεν θα σε στηρίξουν, δεν είμαστε αλτρουιστές, ούτε εγώ είμαι. Μπορείς απλά να διαλέξεις τον "εύκολο" δρόμο που διάλεξα εγώ. Φύγε. Μην κάνεις τον ήρωα, τρέχα όσο μπορείς. Ναι είμαι δειλός. Δεν έχω αντοχές να αγωνιστώ άλλο. Ούτε για τους δημοσίους υπαλλήλους ούτε για μένα, ούτε για τα παιδιά μου.

Αν ψάχνεις όμως λόγο για να κατέβεις σε πορείες και να στηρίξεις τους συνανθρώπους σου, λόγοι υπάρχουν πολλοί!
Δεν θέλεις να τους δεις,
δεν έχεις χρόνο να τους δεις,
γιατί δεν σου άφησαν χρόνο να τους δεις,
δεν τους βολεύει να τους δεις,
δεν θέλουν να τους δεις.

Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές σε όλους
 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!