Φιογκάκια με σάλτσα Ντομάτας και Μαύρες Ελιές
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
500γρ. φιογκάκια (μακαρόνια)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας πινόλια (κουκουνάρια)
15-20 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια, λεπτοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού, ξηρό βασιλικό, τριμμένο
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι/Πιπέρι
Προετοιμασία:
Ετοιμάστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλτέντε. Τοποθετήστε τα μακαρόνια κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Περιχύστε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε να πάει παντού.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι τοποθετήστε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί αρκετά. Σοτάρετε για λίγο τα πινόλια και προσθέστε τον λιωμένο σκόρδο. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε το ξηρό βασιλικό. Ανακατέψτε για ένα λεπτό και προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και 1/3 φλιτζανιού νερό. Αφήστε να κοχλάσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου (χωρίς καπάκι). Προσθέστε το κρασί και ψήστε για ακόμα 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. 3 λεπτά πριν να δέσει η σάλτσα προσθέστε την ζάχαρη και ανακατέψτε.
Όταν η σάλτσα δέσει προσθέστε στο τηγάνι τα φιογκάκια και ανακατέψτε να καλυφθούν με αυτή. Προσθέστε και τις ελιές και συνεχίστε με απαλό ανακάτεμα μέχρι να ζεσταθούν τα μακαρόνια.
Σερβίρετε τα φιογκάκια ζεστά και πασπαλισμένα με αρκετή παρμεζάνα.
Καλή Όρεξη!