tromaktiko: Συνταγή της Ημέρας!

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Συνταγή της Ημέρας!



Μπισκότα με Σταγόνες Σοκολάτας
(Chocolate Chip Cookies)
Συνταγή για περίπου 35 cookies

Από το: http://xs-recipes.com/

Υλικά:

350γρ βούτυρο (ανάλατο)
375γρ σκούρα καφέ ζάχαρη
2 αυγά
600γρ αλεύρι
10γρ μαγειρική σόδα
10γρ βανίλια (σκόνη)
400γρ σταγόνες σοκολάτας (chocolate chips)

Προετοιμασία:
Τοποθετήστε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ κτυπήστε τα 2 αυτά υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά και να έχουν ένα πιο ανοικτό χρώμα. Προσθέστε τα αυγά και συνεχίστε το κτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, μαγειρική σόδα, βανίλια, σοκολάτα). Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μία μια μαλακή ζύμη. Τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190oC. Για να πλάσετε τα μπισκότα μαζεύετε με τα δάκτυλα σας μικρές ποσότητες ζύμης και δημιουργήστε μικρά μπαλάκια (στο μέγεθος μικρού κεφτέ). Τακτοποιήστε τα μπισκότα σε ένα ταψί για μπισκότα και αφήστε λίγο χώρο μεταξύ τους διότι έχουν την ιδιότητα να απλώνουν κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Με την παλάμη σας πιέστε ελαφρά προς τα κάτω τα μπαλάκια έτσι ώστε να χάσουν το στρογγυλό τους σχήμα.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Όταν περάσει η ώρα ψησίματος και θα αφαιρέσετε τα μπισκότα από το φούρνο θα είναι πολύ μαλακά. Ως εκ τούτου θα πρέπει να τα αφήστε να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσετε από το ταψί.
Σερβίρετε τα μπισκότα σας με τον καφέ ή ακόμα και με λίγο ζεστό γάλα.

Απολαύστε!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!