tromaktiko: Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη κοντά σε αρχηγείο αστυνομίας

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη κοντά σε αρχηγείο αστυνομίας




Πολλά άτομα τραυματίσθηκαν από ισχυρή έκρηξη κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας της Κανταχάρ, της μεγαλύτερης πόλης του νοτίου Αφγανιστάν και ενός από τα...



 προπύργια των Ταλιμπάν, ανέφερε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία επρόκειτο πιθανότατα για έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.

«Φαίνεται ότι εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο, περίπου 200 μέτρα από το αρχηγείο της αστυνομίας της Κανταχάρ», δήλωσε ο Ζεμαράι Μπασάρι, εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι υπάρχουν τραυματίες.

Σύμφωνα με το Associated Press, έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον έξι.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, όταν έκρηξη βόμβας την οποία πιστεύεται ότι είχαν τοποθετήσει αντάρτες, έπληξε φορτηγό στο νότιο Αφγανιστάν.

Επίσης, πέντε στρατιώτες και τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε όχημα, παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, κοντά σε στρατιωτική βάση στη βόρεια επαρχία Κουντούζ. Ο βομβιστής σκοτώθηκε από την έκρηξη. Ο δράστης χρησιμοποίησε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας, το οποίο είχαν κλέψει πρόσφατα μαχητές



nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!