tromaktiko: Απάντηση για την δημοτική αστυνομία

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση για την δημοτική αστυνομία



Έγραψες πολλά, έβγαλες ακόμη περισσότερα συμπεράσματα, άσκησες ποινικές διώξεις και άκου (που λέει ο λόγος) και μία άλλη άποψη.
 Απαντώ σε ένα προς ένα σε αυτά που γράφεις :
1) Ο «έλεγχος της τήρησης της καθαριότητας…που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία» έχει την έννοια της επιβολής κυρώσεων (π.χ. προστίμων) στους παραβάτες (που ρυπαίνουν τους κοινόχρηστους χώρους και όταν αυτοί καταλαμβάνονται επ αυτοφόρω ή καταγγέλλονται από τρίτους ή τα στοιχεία τους προκύπτουν με βεβαιότητα). Δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «φύλαξη». Δεν είναι φύλακας ο Δημοτικός Αστυνομικός, όπως δεν είναι φύλακας ο αστυνομικός, αλλά είναι ο «ειδικός φρουρός».
2) Άντε πάλι με την φύλαξη ! Διάβασε πάλι : πρέπει πρώτα να «παρθούν μέτρα» (βλέπε αποφάσεις π.χ. του Δημοτικού Συμβουλίου, αν παρθούν) σε κάποιο χώρο κοινόχρηστο και να πάει ο Δημοτικός Αστυνομικός να ελέγξει (π.χ. σε θερινή περίοδο και σε συχνότητα που θα καθορίσει ας πούμε ο Δήμαρχος) αν τα μέτρα αυτά τηρούνται και να ενημερώσει αναλόγως. Δε «φυλάει» !!!!! Ως προς το «…είδες ποτέ κανέναν...» : η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης που γνωρίζω ότι το κάνει στο Σειχ Σου (περιπολίες) εσύ τους είδες, ή τους είδαν οι Θεσσαλονικείς ; Αφού είναι βουνό πως και πότε να τους δουν :::::
3) Διάβασε πάλι : «Ελέγχει την εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνονται από τις δημοτικές και τις κοινοτικές αρχές…(σ.σ. : όχι ό,τι μας περάσει από το μυαλό)... καθώς και την εφαρμογή των κανονιστικών (τι είναι ξέρεις ;) πράξεων που τίθενται από αυτές…(σ.σ. : όχι από άλλες διατάξεις που ελέγχονται από άλλες αρχές» Προϋπόθεση λοιπόν είναι να παρθούν μέτρα και να ληφθούν κανονιστικές αποφάσεις (βλέπε αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου) που να ορίζουν μέτρα και απαγορεύσεις. Αν παρθούν τέτοιες αποφάσεις και μέτρα, αυτά ελέγχει αν εφαρμόστηκαν και όχι αν υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι π.χ. από σιδεριές όπου υπάρχουν π.χ. σε μία ανεγειρόμενη οικοδομή όπου η ΕΛΑΣ, η Πολεοδομία , η Επιθεώρηση Εργασίας, έχουν αρμοδιότητα, αλλά όλοι αυτοί δεν καταγγέλλονται, αφού την υποδοχή καταγγελιών την έχει πάρει εργολαβία η Δημοτική Αστυνομία. Έτσι απλά γιατί βοηθάει πολύ κόσμο να «νοιώσει καλύτερα», να «ξεσπάσει», να αποδόσεις ευθύνες»
4) Δημοτική Περιουσία : προστασία με την έννοια την ενημέρωσης της ΕΛΑΣ σε περιπτώσεις βανδαλισμών και αποτροπής φθορών με συστάσεις σε αυτούς που φθείρουν (π.χ. σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν ομάδες). Εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι π.χ. θα πάει ο Δημοτικός Αστυνομικός σε κάποια παρέα αναρχικών που έσπασε ένα παγκάκι και θα τους κάνει «ντα» με το στυλό του …..
Για να συλληφθεί κάποιος πρέπει να διαπράξει αυτόφωρο πλημμέλημα ή κακούργημα. Δεν αρκεί καν το «παράνομο». Θα πρέπει να μας πει ο φίλος με τις νομικές του γνώσεις (από αυτές που έχει όλη η Ελλάδα) ποιο είναι το πλημμέλημα (έχει κάποιο όνομα). Μετά να μας πει ποια είναι η παρανομία …(με νομικούς όρους. Δεν ήξερες δε ρώταγες…;)
Βέβαια, να συμπληρώσω στη σκέψη του φίλου, ότι κάποιος θα πρέπει να συλλάβει μετά και την ΕΛΑΣ, την Πολεοδομία, τον ίδιο κ.ο.κ., επειδή : όταν ο ίδιος «περνάει με κόκκινο» (δε μπορεί οι περισσότεροι το κάνουν) ή οδηγά έχοντας πιει (ομοίως) ή τρέχει πάνω από το επιτρεπτό (ομοίως) ή αγοράζει/πουλάει χωρίς να πάρει/να δώσει (αναλόγως) απόδειξη ή όταν χτίζει παράνομα ή «κλείνει τον ημιυπαίθριό του ή το μπαλκόνι του (δεν μπορεί κάτι θα έχεις) κ.λ.π. κ.λ.π.
Και μία απορία : πως γίνεται επί 30 χρόνια κάποιοι να πληρώνονται με διπλάσιο ή τριπλάσιο μισθό, με απολυτήριο Λυκείου (βλέπε ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΕΘΕΛ) και κανείς (τόσα χρόνια) δεν παραπονιόταν. Αυτά για τι δεν πειράζουν ή δεν πείραζαν κανένα (ούτε το φίλο ;;;
Συμπεράσματα :
1. Κακό πράγμα η ημιμάθεια (κάθε Έλληνας είναι ο καλύτερος προπονητής, πρωθυπουργός, αστυνομικός….όχι όμως πάντα και πολίτης).
2. Κακό πράγμα να είσαι ειδικός σε όλα. Π.χ. ενίοτε νομικός.
3. κακό πράγμα τα «αρνητικά συναισθήματα» (ζήλια, μίσος, φθόνος, προκατάληψη κ.λ.π.), ενώ καλό η συμμετοχή στα κοινά και η ενεργή και θετική παρουσία για να διορθώσει ο καθένας ότι νομίζει και μπορεί.
4. Κακό πράγμα το Δημόσιο : ναι 
Ο Δημόσιος Τομέας έχει τεράστια προβλήματα. Προφανώς και η Δημοτική Αστυνομία. Και η Πολεοδομία (πρώτη σε διαφθορά !) . Και τόσες άλλες υπηρεσίες, οι οποίες επειδή «δεν φαίνονται» (δεν φέρουν στολή, είναι σε γραφεία), δεν γνωρίζει κανείς τι κάνουν, αν κάνουν). Και κάποιοι που πληρώνονταν με διπλάσιους ή τριπλάσιους μισθούς επί 20 χρόνια (βλέπε ΔΕΚΟ – όχι όλοι φυσικά !). Αντίθετα οι Δημοτικοί Αστυνομικοί (με καλούς και κακούς μέσα σε αυτούς) επειδή είναι εκτεθειμένοι (στολή, κινούνται στις πόλεις), κατακρίνονται για τα πάντα : π.χ. επειδή περπατάνε (περιπολία : βλέπε Μπαμπινιώτη) ή επειδή πίνουν καφέ στα διαλείμματα τους, (ενώ οι άλλοι εργαζόμενοι π.χ. στα γραφεία χωρίς κρύο και βροχή το κάνουν χωρίς πρόβλημα). Έλεος …
Κάθε πρόταση δεκτή, αλλά ανοιχτοί ορίζοντες βρε παιδιά ! Μπείτε στη θέση του άλλου ! Δείτε πως είναι η χώρα ! Δείτε τον «εαυτό» μας ! Αν φίλε «έβγαινες» μία ολόκληρη μέρα π.χ. στη Αθήνα για έλεγχο στάθμευσης (όλη μέρα να σε βρίζουν) και για έλεγχο παρεμπορίου (να κινδυνεύεις άοπλος από τους αλλοδαπούς, να σε βρίζει και ο κόσμος επειδή τους λυπάται καλώς ή κακώς), θα ζητούσες συγνώμη…. Κατά τη γνώμη μου και η κοινωνία έχει πρόβλημα (δηλαδή εγώ και εσύ φίλε) : έτσι για παράδειγμα, η καθαριότητα των ευρωπαϊκών π.χ. πάρκων δεν οφείλεται σε! αστυνόμευση, αλλά σε «αγωγή»…η δημοτική περιουσία δεν καταστρέφεται με την ίδια ευκολία στην Ευρώπη όπως εδώ, για τον ίδιο λόγο. Έχετε δει στην Ευρώπη πινακίδες κυκλοφορίας, με αυτοκόλλητα ; (Μη που πείτε για αστυνόμευση, γιατί ο νόμος είναι αυστηρότατος, αλλά πως θα συλλάβει κάποιος ένα νεαρό που ρυπαίνει στις δύο τη νυχτα ;
Η προκατάληψη, το μίσος, ο φθόνος δεν οδηγούν σε βελτίωση, αλλά σε κοινωνική διαμάχη, αντίθετο της κοινωνική συνοχής.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!