tromaktiko: Μνημόνιο - Τι σημαίνει για τη ζωή μας;

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Μνημόνιο - Τι σημαίνει για τη ζωή μας;



Μια παράκληση: Θα ήθελα, αν υπάρχουν ακόμα πραγματικοί δημοσιογράφοι και όχι υπάλληλοι – βλέπε όλα τα μεγάλα κανάλια – να γίνει μια εκπομπή κατ’ αντιπαράσταση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών...
– θα έβαζα τον πρωθυπουργό αλλά δεν πρόκειται κανένας να καταλάβει τίποτα…..- του προέδρου της ΝΔ ή κάποιου άλλου «μεγάλου» του κόμματος αυτού, έναν αντίστοιχο του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ και του Συριζα- ή απλά πολυμετοχικού- και να αναλυθεί σε βάθος και με απλά λόγια το Μνημόνιο! Έχουμε ακούσει τόσα για αυτό το μνημόνιο και πραγματικά κανένας δεν ξέρει τι περιλαμβάνει! Επίσης ότι συμφέρει το ΠΑΣΟΚ το ρίχνει στο ΔΝΤ και ότι θέλει να καρπωθεί το υιοθετεί ως δική της επιτυχία.
Θα θελα λοιπόν όποιος είναι σε θέση και όποιος δεν υποστηρίζεται από συμφέροντα να κάνει μια τέτοιου είδους συνέντευξη κατ’ αντιπαράσταση και να διευκρινιστεί στον απλό λαό – σε εμάς δηλαδή – τι σημαίνει το μνημόνιο όσον αφορά την κυριαρχία του Ελληνικού κράτους, την οικονομία, την εξωτερική πολιτική και κάποια στιγμή τη μετά το μνημόνιο εποχή. Όχι τι φαντάζεται το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ και το ΚΚΕ, αλλά τι πραγματικά θα γίνει- με βάση μοντέλα υπάρχοντα ή στοιχεία – ενδείξεις που να προσανατολίζονται προς ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα!
Θέλουμε σαν λαός να μάθουμε τι έγινε, πως έγινε, τι γίνεται και πως θα «δραπετεύσουμε» από την κατάσταση που κατά τον χοντρό «όλοι μας φταίμε» ή που κατά κάποιους άλλους – όπως εμένα- έτσι μας μεγαλώσατε, έτσι μας μάθατε για να μας έχετε υπνωτισμένους και υποχείριά σας! Ναι φταίμε που σας αφήσαμε και γιγαντωθήκατε!
Και μια παράκληση. Μια επίσημη δημοσκόπηση για το ποιος Έλληνας θέλει σε αξίωμα τον Χοντρό- βλέπε Πάγκαλο. Που να μην μπορεί κανένας αλήτης του παραρτήματος της Ευρώπης – βλέπε Βουλή – να αμφισβητήσει, και που φυσικά να δημοσιευτεί ώστε να λάβουν όλοι οι Έλληνες γνώση του αποτελέσματος.
Ένας «τεμπέλης» κατά τα λεγόμενα κάποιων καθηγητής. Ας μην δώσω συνέχεια σε αυτό το θέμα όμως.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!