tromaktiko: Απάντηση στο: "Αγοράζουμε ελληνικά" - Προς την Πρόεδρο της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση στο: "Αγοράζουμε ελληνικά" - Προς την Πρόεδρο της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων



Κυρία Μελάκη,
μας παροτρύνετε να προτιμήσουμε τα Ελληνικά προϊόντα! Η επιλογή έχει να κάνει με την αντίληψη του καθένα μας!

Είμαι καταναλωτής που ελέγχω τιμές πριν αγοράσω και δεν προτίθεμαι να πληρώνω τα καρτέλ και τους μεσάζοντες, ούτε να πέφτω θύμα στα ψέματα που μας λένε ότι πχ το γάλα είναι ελληνικό. Το γάλα είναι από βαλκανικές χώρες και ευρωπαϊκές. Οι δικές μας αγελάδες δεν αρκούν να καλύψουν την εγχώρια παραγωγή σε γάλα, αλλά και κρέας, οπότε μην μασάτε κουτόχορτο! Κι αν θέλετε να στηρίξετε τα ελληνικά προϊόντα, πάρτε γάλα...γνωστής βιομηχανίας με 1,70€ και πάρτε εισαγόμενο φρέσκο από όπου θέλετε με 0,70€. Ψωμί του τοστ με 1,60€ το φθηνότερο, ενώ βρίσκεις με κάτω από 0,90€. Ψώνια με ... ελληνικά προϊόντα, δεν πάει κάτω από 120,00€ για μένα (με όλα μαναβική, κρέας κλπ), ενώ πλέον εκεί που πάω και... δεν τιμώ την ελληνική αγορά με 70,0€ το πολύ. Πολλά προϊόντα είναι επώνυμα και τα βρίσκω (ακριβώς τα ίδια) μέχρι και 2-3€ πιο φθηνά
Δεν είμαι έρμαιο του καθενός για να θησαυρίζει, ας ξυπνήσουμε επιτέλους και όλοι αυτοί που αισχροκερδούν, να καταλάβουν ότι πάει η εποχή του γρήγορου κέρδους!
Ας κατεβάσουν οι... Ελληνάρες τις τιμές, αλλιώς εμείς δε θα ψωνίζουμε τα προϊόντα μας, ούτε θα πηγαίνουμε σε ελληνικούς προορισμούς για διακοπές.
Έχουμε πήξει στην αισχροκέρδεια και τους μεσάζοντες. Απομονώστε τους, για να μην απομονώσουμε εμείς εσάς... ακούς εκεί μεσάζοντες! Έλεος πια!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!