tromaktiko: Ο ταλαντούχος Καρνέζης

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ο ταλαντούχος Καρνέζης



O Oρέστης Καρνέζης διεκδικεί φανέλα βασικού για το κυριακάτικο ματς στη Τρίπολη και είναι η ευκαιρία του να αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια του «τριφυλλιού».


Μολονότι ο Ορέστης Καρνέζης διανύει το 25ο έτος της ηλικίας του έχει αγωνιστεί μόλις σε τρεις επίσημους αγώνες για το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδος. Παρ’ όλα αυτά, οι συστάσεις που τον συνοδεύουν τα τελευταία χρόνια είναι οι καλύτερες. Οι εκάστοτε γυμναστές τερματοφυλάκων που τον προπονούσαν όπως επίσης και οι συμπαίκτες του μιλούν με τα καλύτερα λόγια τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα με πλούσια προσόντα.

Διαθέτει πολύ καλά αντανακλαστικά, είναι αλτικός, αποτελεσματικός στα τετ α τετ και παίζει ιδιαίτερα μυαλωμένα. Μολονότι είναι τερματοφύλακας έχει εκπληκτική τεχνική κατάρτιση και σπάνια κάνει λάθος με την μπάλα στα πόδια. Προ καιρού ο προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού Βασίλης Αλεξούδης είχε δηλώσει ότι: «Είναι στιβαρός, οξυδερκής και πολύ σοβαρός στο παιχνίδι του. Αν πάρει κι αυτός κάποια στιγμή την ευκαιρία του, θα πάει πολύ καλά. Είναι καλός χαρακτήρας που δένει στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη και δυνατή οικογένεια».

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα για να επιβραβευθούν τα ταλέντα και να πάρουν ευκαιρίες θα πρέπει να κάνουν το λεγόμενο… αγροτικό τους, να «φάνε» πάγκο και αφού φτάσουν στα 25, 26, 27 και πλέον έχουν πάψει να αποτελούν ταλέντα, να τους δοθεί μια ευκαιρία στην οποία μάλιστα θα πρέπει να αποδείξουν αμέσως την αξία τους, διότι διαφορετικά μπορεί να μην τους ξαναδοθεί ανάλογη ευκαιρία.

Οι μέτριες και ασταθείς εμφανίσεις του Αλέξανδρου Τζόρβα σε πολλά από τα 19 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί εφέτος στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οδηγούν τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στην απόφαση να δώσει τα γάντια του βασικού στον Καρνέζη, ο οποίος ανυπομονεί να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να καθιερωθεί στο Τριφύλλι.

Ο 25χρονος γκολκίπερ διανύει εφέτος τον τέταρτο χρόνο παρουσίας στην Παιανία έχοντας αγωνιστεί μόλις τρεις φορές! Πραγματοποίησε το ντεμπούτο επί Πεσέιρο στις 14/5/2008 στο τελευταίο ματς της περιόδου 2007-08 όταν χρησιμοποιήθηκε στο β’ ημίχρονο της αναμέτρησης για την 6 η αγωνιστική των πλέι οφ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (1-1). Χρειάστηκε να περάσουν δύο ολόκληρα χρόνια για να ξαναπάρει μια ευκαιρία. Στο τελευταίο ματς της περασμένης σεζόν στα Γιάννενα εναντίον του ΠΑΣ (0-1) ο Νίκος Νιόπλιας τον συμπεριέλαβε στην αρχική ενδεκάδα, ενώ τον ξαναχρησιμοποίησε κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στους «32» του Κυπέλλου Ελλάδος εναντίον της Κοζάνης (0-5).

Αυτές είναι οι μοναδικές επίσημες συμμετοχές που έχει πραγματοποιήσει σε επίπεδο συλλόγων την τελευταία 8ετία και αποτελούν ενδεικτικό όσων προαναφέραμε περί ευκαιριών σε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, ιδίως μάλιστα στη θέση του τερματοφύλακα που ούτως ή άλλως είναι πολύ δυσκολότερη καθώς μόνο ένας παίζει…

Ο Ορέστης Σπύρος Καρνέζης όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Ιουλίου 1985 αλλά μεγάλωσε στην Κέρκυρα, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα του. Σε ηλικία 4 ετών εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στο «Νησί των Φαιάκων», όπου μεγαλώνοντας άρχισε να ψηλώνει και να δείχνει μια έφεση προς το ποδόσφαιρο. Σε ηλικία 14 ετών έγινε μέλος του Ομίλου Φιλάθλων Αγίου Ματθαίου, μιας μικρής ομάδας που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα. Η φήμη του εξαπλώθηκε στο νησί και γρήγορα έγινε μέλος της Μεικτής Παίδων της ΕΠΣ Κέρκυρας.

Σε ηλικία 16 ετών το καλοκαίρι του 2001 με μια μεικτή ομάδα της Κέρκυρας αντιμετώπισε στην Πρέβεζα την Εθνική Παίδων, έβγαλε μάτια με την εμφάνισή του. Ο σκάουτερ του ΟΦΗ Γιάννης Πετράκης σημείωσε το όνομά του και ο κρητικός σύλλογος έσπευσε να τον αποκτήσει, παραχωρώντας τον στη συνέχεια ως δανεικό στον ΟΦΗ 94 προκειμένου να αποκομίσει εμπειρίες.

Το καλοκαίρι του 2003 υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο 4ετούς διάρκειας και μολονότι δεν αγωνίστηκε ποτέ στον ΟΦΗ οι Πράσινοι πληροφορήθηκαν για τον ταλέντο του και έσπευσαν να τον ντύσουν στα πράσινα έπειτα από τρία χρόνια. Προ ημερών ο Καρνέζης κλήθηκε από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να υπογράψει νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές.

www.leoforos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!