tromaktiko: ΠΑΓΩΣΕ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΜΙΑΣ ΑΘΩΑΣ ΨΥΧΗΣ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΓΩΣΕ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΜΙΑΣ ΑΘΩΑΣ ΨΥΧΗΣ



Δυστυχώς , ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ανηλίκου με τραγική κατάληξη, που σημειώθηκε στην περιοχή της Πάτρας, δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τα Μ.Μ.Ε. Μόλις, είκοσι ημέρες μετά από τη 19η Νοεμβρίου « Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση» , ερχόμαστε αντιμέτωποι με το θλιβερό γεγονός θανάτου μιας αθώας ψυχής. Το παιδί (22 μηνών), κατέληξε μετά από σοβαρή κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα του και τη σύντροφό του.
Ένα ακόμη θύμα της ανεπάρκειας της Κοινωνικής Πρόνοιας για το παιδί στην Ελλάδα.
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή τα χιλιάδες περιστατικά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε χρόνο προσπαθούμε να αφυπνίσουμε και να κινητοποιήσουμε το κράτος, τους δημόσιους λειτουργούς, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους πολίτες.
H «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056» δέχθηκε καταγγελίες κακοποίησης κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2010 έως και 31/10/2010.



Πίσω από αυτά τα στοιχεία, κρύβεται ένας μεγάλος αριθμός παιδιών, τα οποία καθημερινά υφίστανται φρικτά βασανιστήρια, εξευτελισμό της αξιοπρέπειας τους και ακρωτηριασμό του συναισθηματικού τους κόσμου.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» γίνεται καθημερινά μάρτυρας της απραξίας και της αδυναμίας όλων μας να προστατέψουμε τα παιδιά μας καθώς:

• Πολλά παιδιά – θύματα κακοποίησης, εξακολουθούν να παραμένουν στο κακοποιητικό τους περιβάλλον λόγω, είτε, της δυσλειτουργίας του ανιχνευτικού μηχανισμού, είτε, λόγω έλλειψης δομών φιλοξενίας.
• Πολλά παιδιά – θύματα, τα οποία απομακρύνθηκαν από το κακοποιητικό τους περιβάλλον, παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε παιδιατρικά νοσοκομεία, λόγω της έλλειψης χώρων βραχυπρόθεσμής ή μακροπρόθεσμης φιλοξενίας .
• Πολλά παιδιά – θύματα με ιδιαίτερα επιβαρυμένη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη, λόγω έλλειψης εξειδικευμένων δομών παροχής ψυχιατρικής και ψυχολογικής υποστήριξης , εξακολουθούν να παραμένουν , είτε, στις οικογενειακές τους εστίες που δημιούργησαν το πρόβλημα, είτε, σε δομές που καθίστανται αδύναμες να αντιμετωπίσουν τόσο σοβαρά περιστατικά.
• Πολλά παιδιά θύματα εξακολουθούν να κακοποιούνται και μετά την απομάκρυνση τους από το κακοποιητικό τους περιβάλλον, λόγω της απουσίας ενός ανεξάρτητου συντονιστικού φορέα για την αντιμετώπιση των περιστατικών της παιδικής κακοποίησης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», εξακολουθεί καθημερινά να μάχεται δυναμικά για το δικαίωμα των παιδιών για υγιή και ισορροπημένη ανάπτυξη και διαβίωση σε ένα προστατευμένο περιβάλλον.
Καλέστε την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και αναφέρατε οποιαδήποτε πληροφορία έχετε για κάποιο παιδί που κινδυνεύει .

Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
(Τμήμα Κοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης)
Λεωφ. Καρέα & Δάφνης 2-Τ.Κ. 16233-Καρέας
Τηλ: 2107609550, Φαξ: 2107609554, e mail: sos1056@hamogelo.gr
http://www.hamogelo.gr/



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!