tromaktiko: Απάντησεις στον αναγνώστη που σχολίασε στο "Η ημισέληνος και το αστέρι, ενώ θεωρούνται γενικά ως ισλαμικά σύμβολα"

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Απάντησεις στον αναγνώστη που σχολίασε στο "Η ημισέληνος και το αστέρι, ενώ θεωρούνται γενικά ως ισλαμικά σύμβολα"



Όταν ο Μέγας Κωνσταντίνος μετέφερε την πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Κωνσταντινούπολη, δεν δημιουργούσε αυτόματα το Βυζάντιο μόνο αλλά ουσιαστικά κληρονομούσε μια ιστορικότατη πόλη γεμάτη Ελληνικά στοιχεία!
Έμβλημα της πόλης του Βυζαντίου η Ημισέληνος η οποία όμως θα τροποποιηθεί στα μέτρα της νέας θρησκείας. Το νέο σύμβολο θα περιλαμβάνει την Ημισέληνο της Εκάτης αλλά θα προστεθεί και το αστέρι της Παναγίας! Ήδη από τα Ρωμαϊκά Χρόνια άλλωστε, η Ημισέληνος με το Αστέρι εμφανιζόταν πάνω κυρίως σε νομίσματα. Έτσι αυτή η "ανανέωση" θα κάνει το τροποποιημένο αυτό σύμβολο ένα έμβλημα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας! Με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους το έμβλημα θα περάσει σε εκείνους. Ωστόσο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θα επιλέξει να κρατήσει ως τις μέρες μας, ένα έμβλημα το οποίο περιλαμβάνει την Ημισέληνο με το Αστέρι σε ένδειξη των Ελληνικών ριζών του συμβόλου! Η προέλευση του συμβόλου της ημισελήνου (χωρίς το αστέρι) ανάγεται στους Αρχαίους Σουμέριους και ήταν το σύμβολο του Θεού Νινούρτα τουλάχιστον από τη 2η χιλιετηρίδα π.Χ.. Όποιοι είναι ανιστόρητοι καλό είναι να ανοίγουν κανένα βιβλίο.

Αναγνώστης

------------------------------------

Καλό το διάβασμα αλλά, αν μορφωθεί κανένας πολύ, τότε παραμορφώνετε !!!

Η ημισέληνος μπορεί να έχει Ελληνικές ρίζες … Σήμερα όμως, είναι ένα σύμβολό της Τουρκίας , με ότι συνεπάγεται αυτό. Με την λογική αυτή και ο αγκυλωτός σταυρός έχει ελληνικές ρίζες αλλά αν το κρεμάσουμε έξω από την Ακρόπολη σήμερα , μάλλον άλλο πράγμα θα συμβολίσει.
Ας ξυπνήσουμε επιτέλους από τον λήθαργο της θολοκουλτούρας που εξηγεί τα γεγονότα σύμφωνα με τα συμφέροντα της….

Αναγνώστης

---------------------------------

Σταματήστε επιτέλους τα παντα όλα να τα συνδέεται με τουσ Τούρκους η ημισέληνος ειναι το θρησκευτικό συμβολο των μουσουλμάνων και απλα οι Τούρκοι κατα τον Κεμάλ το εκαναν εθνικοί τους σημαία. Αλλά θα ηταν καλό να ξερουμαι καποια αρχαιοελληνικά συμβολα που λογο θρησκευτικής χουντας που εχουμε δεν μπορουμε να αναδείξουμε.

Αναγνώστης

---------------------------------

Kαλα ολα αυτα που λεμε και σωστο το οτι η ημισεληνος ειναι συμβολο που προυπηρχε των τουρκων, αλλα πρεπει να λαμβανουμε υποψην μας το τι συμβολιζουν ΣΗΜΕΡΑ ! Και σημερα η ημισεληνος συμβολιζει το ισλαμ και ο σταυρος (αρχαιοτατο συμβολο) τον χριστιανισμο.

Μην ξεχναμε οτι και η σβαστηκα ειναι αρχαιο συμβολο αλλα ολοι γνωριζουμε τι συμβολιζει στις μερες μας...
Αναγνώστης

--------------------------------
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!