Ομελέτα με Κολοκυθάκια στη Σχάρα
Συνταγή για 2 ατομα
Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
5 μεγάλα αυγά
1 κολοκυθάκι μέτριο, κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/3 φλιτζανιού φρέσκο γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
6-7 φύλλα φρέσκο βασιλικό, πλυμένα και κομμένα με το χέρι
Προετοιμασία:
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέστε το γάλα, το αλάτι και μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε να ενωθούν.
Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι (γκριλ) και προσθέστε το ελαιόλαδο. Ψήστε τις φέτες κολοκυθιού για δύο λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν.
Βάλτε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αφήστε το να λιώσει μέχρι να αφρίσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μίγμα των αυγών και ψήστε μέχρι να ροδίσει στην κάτω πλευρά και γυρίστε την ομελέτα για να ψηθεί και στις δύο πλευρές. Μόλις την γυρίσετε απλώστε από πάνω τις ψημένες φέτες κολοκυθιού. Πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο βασιλικό και αφήστε την να ροδίσει και στην κάτω πλευρά.
Σερβίρετε αμέσως από το τηγάνι με φρέσκα σαλάτα.
Καλή Όρεξη!